OLOI

Αναγνώστες

2/11/19

Το Τοπικό Συμβούλιο Επανομής συνεδριάζειΣτην  τακτική συνεδρίαση την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου  το Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Επανομής ομόφωνα,  πήρε σημαντικές αποφάσεις και τις κοινοποίησε  στο δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού  προς υλοποίηση.


1)Εργασίες στο Πάρκο Αργυρίων

Ο Δήμος Θερμαϊκού έχει στο πρόγραμμά του να πεζοδρομήσει ένα τμήμα του Νέου Πάρκου Αργυρίων.

Με την ευκαιρία αυτή το τοπικό συμβούλιο προτείνει να μεταφερθούν από την ΔΕΥΑΘ οι αναμονές της αποχέτευσης στα όρια των ιδιοκτησιών έτσι ώστε να μην ξηλώνεται ο πεζόδρομος κάθε φορά που κάποιος δημότης θα θέλει να συνδεθεί στην αποχέτευση.

 Επίσης καλό θα ήταν αυτό να γίνει σταδιακά και σε όλη την Επανομή.


2) Συντήρηση και επαναλειτουργία των δημοτικών πλαζ


Στην περιοχή Όρμος-Παραλία και στον  Πάλιουρα  υπάρχουν οι δύο δημοτικές πλαζ οι οποίες όμως είναι  σε άθλια κατάσταση τόσο οι εγκαταστάσεις όσο και ο περιβάλλοντας χώρος και η παραλία. Είναι φανερή η εγκατάλειψη των δύο αυτών ακινήτων της Επανομής.
Στην ομόφωνη απόφασή του το τοπικό συμβούλιο ζητά από τον Δήμο να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την  συντήρηση των εγκαταστάσεων, καθαρισμό του περιβάλλοντα χώρου και της παραλίας των  δύο δημοτικών πλάζ.3) Δενδροφύτευση αγροτεμαχίου


Δίπλα στο σχολικό συγκρότημα του γυμνασίου – Λυκείου Επανομής , υπάρχει κοινόχρηστο 
οικόπεδο (ΟΤ Γ333 και ΟΤ Γ328)  το οποίο δεν χρησιμοποιείται και είναι γεμάτο χόρτα και ογκώδη αντικείμενα. Πρόσφατα έγινε ένας καθαρισμός αυτού του χώρου με πρωτοβουλία του Προέδρου.

Προτείνεται να γίνει δεντροφύτευση περιμετρικά του οικοπέδου για να προστατευτεί ο χώρος μια που είναι και όμορο σχολικού συγκροτήματος. 


4) Συντήρηση των καταστημάτων της Δημοτικής Αγοράς Επανομής


Ο Πρόεδρος εισηγούμενος το θέμα, έθεσε υπόψη του συμβουλίου την κατάσταση στην οποία βρίσκονται κάποια τμήματα της Δημοτικής Αγοράς καθώς επίσης και για το ότι υπάρχουν καταστήματα που δεν είναι νοικιασμένα. Προτείνει να γίνει συντήρηση των τμημάτων αυτών και να δημοπρατηθούν τα κλειστά καταστήματα αλλά με χαμηλό ενοίκιο για να υπάρχουν ενδιαφερόμενοι.

Συγκεκριμένα ζητά από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Θερμαϊκού την συντήρηση της
 Δημοτικής Αγοράς και από το Τμήμα Περιουσίας του Δήμου Θερμαϊκού 
να δημοπρατηθούν τα κλειστά καταστήματα αλλά με το χαμηλότερο ενοίκιο.5) Πεζόδρομος Επανομής.

Ειναι γεγονός ότι έχουν κλείσει πολλά μαγαζιά και έχει ερημώσει η αγορά της Επανομής και ένας βασικός λόγος είναι ο ονομαζόμενος «πεζόδρομος» που νέκρωσε το ιστορικό κέντρο.
Προκειμένου να ξαναζωντανέψει, ο πρόεδρος κ. Καζάκης πρότεινε να «ανοίξει» ο πεζόδρομος Επανομής , να γίνει μονόδρομος, έτσι ώστε να κυκλοφορούν τα αυτοκίνητα και τα λεωφορεία από την Κεντρική Πλατεία.


Το τοπικό συμβούλιο ομόφωνα προτείνει την  κατάργηση του πεζόδρομου στην Κεντρική Πλατεία Επανομής και ζητά από το Δήμο Θερμαϊκού να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες (μελέτες κ.λ.π.) για την πραγματοποίησή του.

6) Πρόσληψη χειριστή γκρέϊτερ


Ο Πρόεδρος εισηγούμενος το θέμα  «Πρόσληψη χειριστή γκρέϊτερ» έθεσε υπόψη του συμβουλίου τα εξής:

"Η Κοινότητα Επανομής ως γνωστόν είναι κατεξοχήν αγροτική περιοχή με καλλιεργήσιμη έκταση περίπου 100 χιλιάδες στρέμματα και δίκτυο αγροτικής οδοποιίας περίπου 90 χιλιόμετρα, η κατάσταση του οποίου είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση και χρήζει άμεσης αποκατάστασης.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι μπαίνουμε σε χειμερινή περίοδο, η ανάγκη επισκευής και στη συνέχεια περιοδικής συντήρησης της αγροτικής οδοποιίας είναι απολύτως αναγκαία για την χρονική περίοδο από Οκτώβριο  2019 έως τέλος Απριλίου 2020.

Ο δήμος μας έχει στην ιδιοκτησία του μηχάνημα γκρέϊντερ (προωθητής γαιών). Δεν έχει όμως χειριστή αυτού του μηχανήματος.

Ζητάμε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες από τον Δήμο Θερμαϊκού ώστε, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 6 του Ν.2527/1997 ο οποίος επιτρέπει τους ΟΤΑ την σύναψη σύμβασης έργου διάρκειας μέχρι ένα έτος με φυσικά πρόσωπα για την παροχή υπηρεσιών ή την διενέργεια εργασιών."

www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP