8/9/16

Καταγραφή ζημιών από θεομηνία και υποβολή αιτήσεων-δηλώσεων από πληγέντες Ο Δήμος Θερμαϊκού επλήγη τα τελευταία εικοσιτετράωρα από ακραία καιρικά φαινόμενα, με συνέπεια να προκληθούν εκτεταμένες καταστροφές σε δημόσιες υποδομές και υπηρεσίες, όπως και σε νοικοκυριά και επαγγελματικούς χώρους. Η περιοχή του Δήμου, μετά από αίτημα του Δημάρχου, τέθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης,  με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.
Με όλες του τις δυνάμεις ο Δήμος, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την Πυροσβεστική Υπηρεσία , αλλά και με  εθελοντές δημότες αγωνίζονται για την κατά το δυνατόν μεγαλύτερη αποκατάσταση των ζημιών.
Συγχρόνως άρχισε  να γίνεται πλήρης καταγραφή των ζημιών, για την οποία ο Δήμος Θερμαϊκού κάλεσε τους κατοίκους που υπέστησαν υλικές ζημίες να προσέλθουν στις υπηρεσίες του Δήμου και να υποβάλουν αίτηση – δήλωση, στην οποία θα περιγράφονται οι καταστροφές που υπέστησαν (σε κτίρια, σε νοικοκυριά, σε εξοπλισμό επιχειρήσεων). Επιπλέον, οι αγρότες του δήμου μας που έχουν υποστεί ζημιές στις καλλιέργειές τους πρέπει να προσέλθουν εντός 15 ημερών στους κατά τόπους ανταποκριτές του ΟΓΑ προκειμένου να υποβάλουν αναγγελία ζημιών. 
Σημεία υποβολής των αιτήσεων – δηλώσεων είναι: 1) για την Περαία και τους Νέους Επιβάτες, στο γραφείο Κοινωνικής Υπηρεσίας (Δευκαλίωνος 23, Περαία), 2) για την Αγία Τριάδα, στο Δημοτικό Κατάστημα Αγίας Τριάδας, 3) για την Επανομή, στο Δημοτικό Κατάστημα Επανομής και 4) για τη Ν. Μηχανιώνα – Κερασιά - Αγγελοχώρι, στο Δημοτικό Κατάστημα Ν. Μηχανιώνας. Οι αγρότες θα προσέρχονται στα γραφεία των ανταποκριτών ΟΓΑ.
Τηλ. επικοινωνίας και πληροφοριών:
Περαία, κα.Καρακώστα Β. - 23920 22341
Αγία Τριάδα, κα.Κατσαρίδου Χ. – 23920 52400
Επανομή, κα.Συροπούλου Ε. - 23923 30104
Ν.Μηχανιώνα, κα.Ορμυλιώτου Δ. - 23923 30344.

www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP