13/9/16

Ξεκίνησε η καταγραφή των ζημιών της πρόσφατης θεομηνίαςΑπό σήμερα Τρίτη 13/09/2016, ξεκίνησε ο έλεγχος των κτιρίων που έχουν υποστεί ζημιές από την πρόσφατη θεομηνία. Ήδη τέσσερα συνεργεία της ΥΑΣΒΕ βρίσκονται στην περιοχή της Αγ. Τριάδας και διενεργούν ελέγχους, σε κτίρια των οποίων οι ιδιοκτήτες έχουν υποβάλλει σχετικό αίτημα, στο Δήμο Θερμαϊκού.
Επιπλέον, ο Δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Μαυρομάτης.,
υπέγραψε την απόφαση σύστασης τεσσάρων τριμελών επιτροπών, για την καταγραφή κι εκτίμηση των ζημιών σε οικοσκευές που έχουν υποστεί οι δημότες, κατά την πρόσφατη θεομηνία. Από αύριο κιόλας ξεκινούν το έργο τους, για τους δημότες που έχουν υποβάλλει σχετικό  αίτημα, στο Δήμο Θερμαϊκού.
Ο δήμαρχος κ. Γιάννης Μαυρομάτης δήλωσε ότι: «Μετά τη μεγάλη θεομηνία  που υπέστη ο Δήμος μας, άοκνα και συντονισμένα, η Διοίκηση του δήμου μας έκανε σειρά ενεργειών προς αποκατάσταση και αποζημίωση των πληγέντων. Αμέριστη υπήρξε η συνδρομή του προσωπικού μας, της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, της Π.Κ.Μ., της πυροσβεστικής, της αστυνομίας, του λιμενικού, της ΥΑΣΒΕ, της ΔΕΔΗΕ  κι όλων των άλλων εμπλεκόμενων φορέων. Κηρύχθηκε αυθημερόν ο δήμος μας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, συγκεντρώθηκαν τα μηχανήματα κι οχήματα της Π.Κ.Μ. και των δήμων Καλαμαριάς, Αμπελοκήπων - Μενεμένης και Θέρμης, προσήλθαν εθελοντές και γενικότερα υπήρξε μια κινητοποίηση πόρων (υλικών κι ανθρώπινων), άνευ προηγουμένου για την περιοχή μας. Επιπρόσθετα προσήλθαν υπουργοί και κορυφαία κυβερνητικά στελέχη. Μέσα από αλλεπάλληλες συσκέψεις σχεδιάσθηκαν και ανακοινώθηκαν οι πολιτικές ανακούφισης των πληγέντων και αποκατάστασης των ζημιών, ύψους 15.000.000 €. Έχοντας αυτόν τον σχεδιασμό σε επίπεδο κορυφής, κινητοποιήθηκε η γραφειοκρατία και από την επόμενη ημέρα αρχίσαμε συντεταγμένα να δεχόμαστε αιτήματα πληγέντων συμπολιτών μας. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι ότι, πριν ακόμη συμπληρωθεί μια εβδομάδα από το συμβάν, έχει ήδη ξεκινήσει η απαιτούμενη διαδικασία για την αποζημίωση των δημοτών μας. Δέσμευση μας είναι να συνεχίσουμε με αυτούς τους εντατικούς ρυθμούς έως ότου αποκατασταθούν οι ζημιές που έχουν γίνει».

www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP