18/7/16

«Μηχανιώτικα 2016», από τις 21 έως τις 24 Ιουλίου


Πλούσιο, είναι το πρόγραμμα των φετινών «Μηχανιώτικων 2016», που πραγματοποιούνται από τις 21 έως τις 24 Ιουλίου, και στα οποία εντάσσεται και η γιορτή σαρδέλας.
Η αυλαία των φετινών «Μηχανιώτικων 2016»  θα ανοίξει την Πέμπτη 21 Ιουλίου στο αμφιθέατρο των Πεύκων με τη θεατρική παράσταση «Άδεια Πιάτα». Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας
Κεντρικής Μακεδονίας και του Κέντρου Πολιτισμού της ΠΚΜ ,
η θεατρική ομάδα Άρατος θα παρουσιάσει το νέο έργο του Βασίλη Τσικάρα, με τον ομώνυμο τίτλο «Τα άδεια πιάτα», μια σύγχρονη, επίκαιρη κωμωδία που εξελίσσεται στην Ελλάδα των μνημονίων και της κρίσης.
Η επόμενη μέρα, Παρασκευή 22 Ιουλίου είναι αφιερωμένη στη ροκ μουσική, αλλά και σε έντεχνες αναζητήσεις της ελληνικής μουσικής. Μια μεγάλη μουσική συναυλία , μετά τις 9.30 μ.μ. δίπλα στο λιμάνι. Από νωρίς στον ίδιο χώρο θα υπάρχουν παράλληλες δράσεις για παιδιά με facepainting, ξυλοπόδαρους, κλόουν  και γιγάντιες σαπουνόφουσκες  από την ομάδα «Πολυθέαμα».
Το Σάββατο 23/07/16, στο χώρο του λιμανιού θα πραγματοποιηθεί η γιορτή της σαρδέλας. Κατά τη διάρκεια της θα προσφέρονται δωρεάν στους επισκέπτες ψητή σαρδέλα και άλλα εδέσματα. Θ’ ακολουθήσει Λαϊκή και Ρεμπέτικη βραδιά από μουσικό σχήμα της περιοχής. 
Γλέντι μέχρι πρωίας, προβλέπεται και την τελευταία μέρα των εκδηλώσεων (Κυριακή 24/07716) με τον Κρητικό καλλιτέχνη, Νίκο Ζωιδάκη. (9.30 μ.μ. λιμάνι).Οι οργανωτές έχουν ετοιμάσει ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα διάρκεια τριών ωρών με μουσικές από την Κρήτη αλλά  και όλη την Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια της συναυλίας, ο Ν. Ζωϊδάκης θα ερμηνεύσει δικά του τραγούδια, μαντινάδες, παραδοσιακά της Κρήτης, αλλά και τραγούδια μεγάλων Ελλήνων συνθετών, όπως του Στ. Ξαρχάκου, του Λ.Κόκκοτου και του Γ. Μαρκόπουλου.

www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP