10/6/16

Μουσικό αφιέρωμα στο Β. ΤσιτσάνηΟ Δήμος Θερμαϊκού και το - ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ., σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα των Ν. Επιβατών, οργανώνουν μουσική συναυλία – αφιέρωμα στο μεγάλο μουσικοσυνθέτη και στιχουργό που σφράγισε με το έργο του το σύγχρονο λαϊκό τραγούδι, Βασίλη Τσιτσάνη.
Είναι η πρώτη φορά που ο Δήμος Θερμαϊκού τιμά με αυτό τον τρόπο, μια από τις αναμφισβήτητα σημαντικότερες φυσιογνωμίες του ρεμπέτικου και του λαϊκού μας
τραγουδιού, που δε σταμάτησε μέχρι την τελευταία στιγμή να γράφει μοναδικά τραγούδια, τα οποία έχουν αποτυπώσει ανεξίτηλα το στίγμα του Τσιτσάνη στην ελληνική μουσική σκηνή και σκοπεύει να την καταστήσει ετήσιο θεσμό.
Η εκδήλωση που δεν θα μπορούσε να έχει διαφορετικό τίτλο από το πολυτραγουδισμένο «πάμε Τσάρκα πέρα στο Μπαχτσέ Τσιφλίκι», θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016 και ώρα 9.00μ.μ., στην παραλία των Ν. Επιβατών (Γήπεδο Beach Bolley).
Ο Βασίλης Τσιτσάνης στα πρώτα του βήματα, την περίοδο της Κατοχής, βρέθηκε
στους Νέους Επιβάτες, πιο γνωστούς τότε ως Μπαξέ Τσιφλίκι, έπαιξε μπουζούκι σε πολλές γιορτές και ταβέρνες της περιοχής, εμπνεύστηκε και έγραψε πολλές από τις διαχρονικές επιτυχίες του.
Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, αξέχαστα τραγούδια του Τσιτσάνη θα ερμηνεύσει η Φωτεινή Βουτυρά και θα τη συνοδεύσουν οι μουσικοί , Κώστας Φωστηρόπουλος (ακορντεόν, φωνή), Αθανάσιος Βιντινής, (κιθάρα, φωνή), Γιώργος Χονδρογιάννης, (μπουζούκι), Ιωάννης Χατζηδάκης, (μπάσο). Εμβόλιμα θα γίνουν συνοπτικές αναφορές στη σπουδαία μουσική παρακαταθήκη που μας άφησε ο Β. Τσιτσάνης, αλλά και τη ζωή του στη Θεσσαλονίκη και τη γνωριμία του με τους Νέους Επιβάτες, από το μέλος του δ.σ. του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ.,κ. Ζωή Ζαχαριάδου.
Θα συμμετάσχουν μέλη του χορευτικού συγκροτήματος του Πολιτιστικού Συλλόγου « ΝΕΟΙ ΕΠΙΒΑΤΕΣ». Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP