18/5/16

Την Κυριακή η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου
Το απόγευμα της Κυριακής θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής το πολυνομοσχέδιο για το κλείσιμο της αξιολόγησης.
Παράλληλα θα υπάρξουν και αλλαγές στο νόμο για το «πόθεν έσχες», οι οποίες θα ενταχθούν στο πολυνομοσχέδιο.

Η απόφαση αυτή ελήφθη στην άτυπη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου και επιβεβαιώθηκε στην συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής υπό τον Νίκο Βούτση.

Συγκεκριμένα, το νομοσχέδιο θα κατατεθεί την Τρίτη το βράδυ ή το αργότερο το πρωί της Τετάρτης. Στις Επιτροπές της Βουλής θα συζητηθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή και στην Ολομέλεια το Σάββατο (από τις 10 το πρωί ως αργά το βράδυ) και την Κυριακή (έως τις 6 το απόγευμα).
Το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει τους έμμεσους φόρους, το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, και τον «κόφτη» που σύμφωνα με την κυβέρνηση έχει οριστικοποιηθεί με τους θεσμούς, αλλά και ρύθμιση για το «πόθεν έσχες».
Όσον αφορά το «πόθεν έσχες» πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής θα αναλαμβάνει πλέον ο πρόεδρος της εκάστοτε Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Ακόμη θα αυξηθούν τα μέλη της Επιτροπής «πόθεν έσχες» με δικαστικούς, ενώ η Επιτροπή θα εξετάζει πλέον μόνο υποθέσεις των πολιτικών προσώπων και των αιρετών. Οι υπόλοιποι υπόχρεοι θα υποβάλλουν τις δηλώσεις τους στην ανεξάρτητη Επιτροπή καταπολέμησης νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP