27/4/16

Συμπολιτεία: «Τα αστεία επιχειρήματα δεν θα σώσουν τους υπεύθυνους για την παράνομη αμμοληψία στον Ποταμό»Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από τη δημοτική αρχή του Δήμου Θερμαϊκού, επιχειρείται με αστείες δικαιολογίες, να διασκεδαστούν οι φοβερά άσχημες εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν στην κοινή γνώμη από την παράνομη αμμοληψία  στον υγροβιότοπο του Ποταμού Επανομής και τις τεράστιες ευθύνες πολιτικές, ηθικές αλλά και ποινικές που ανέκυψαν για το θέμα αυτό.

Τι λέει η διοίκηση του Δήμου; Ότι είναι «άνθρακες ο θησαυρός», γιατί τάχα δεν υπήρξε αμμοληψία στην προστατευόμενη περιοχή Natura 2000 του Ποταμού, αλλά … « απομάκρυνση πακτωμένων απορριμμάτων» !!
Υποτιμάει τη νοημοσύνη των πολιτών και τους εμπαίζει με τις προσπάθειές της να δικαιολογηθεί η διοίκηση Μαυρομάτη, δεδομένου ότι αψευδή μάρτυρα για το περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελέστηκε στον υγρότοπο του Ποταμού, αποτελούν οι φωτογραφίες που εδώ και τρεις εβδομάδες δημοσιεύθηκαν στο διαδίκτυο, χωρίς να αμφισβητηθούν από τη δημοτική αρχή. Η οποία θορυβήθηκε μετά την ερώτηση που υπέβαλε η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού», επισημαίνοντας τις τεράστιες ευθύνες της διοίκησης Μαυρομάτη για τη βεβήλωση της προστατευόμενης περιοχής, προκειμένου να εξυπηρετηθούν κάποιοι από τους ενοικιαστές των μπιτσόμπαρων του Ποταμού.
Ας δούμε όμως όλο το ιστορικό αυτής της τόσο σοβαρής υπόθεσης:
-Μεταξύ 6-7 Απριλίου, μηχανήματα και φορτηγά του Δήμου Θερμαϊκού, εισέρχονται στην απαγορευμένη περιοχή Natura 2000, σκάβουν και καταστρέφουν αμμόλοφους για να μεταφέρουν την άμμο και να τη στρώσουν σε συγκεκριμένο beach bar του Ποταμού
-Στις 13 Απριλίου, επώνυμοι πολίτες της Επανομής ανεβάζουν αποκαλυπτικές φωτογραφίες στη σελίδα «Πολίτες Επανομής» της Κίνησης Πολιτών Επανομής στο Facebook, όπου φαίνεται το ανοσιούργημα που συντελέστηκε, οι τεράστιες λακκούβες που ανοίχθηκαν από τον φορτωτή του Δήμου, ο κατεστραμμένος αμμόλοφος αλλά και το φορτηγό αυτοκίνητο με την ένδειξη «Δήμος Επανομής» στο οποίο φορτώθηκε η άμμος για να μεταφερθεί στο συγκεκριμένο μπιτσόμπαρο.
-Στις 21 Απριλίου, άλλοι Επανομίτες, αναρτούν επώνυμα άλλες φωτογραφίες στην ίδια ιστοσελίδα στο Facebook, αποκαλύπτοντας ότι εκτός από την επιχείρηση της παράνομης αμμοληψίας, εκχερσώθηκε και ισοπεδώθηκε χώρος εντός των ορίων της προστατευόμενης περιοχής NATURA, μετά τις προειδοποιητικές πινακίδες του δασαρχείου ότι απαγορεύεται στη συγκεκριμένη περιοχή οποιαδήποτε ανθρώπινη δραστηριότητα.
Μέχρι του σημείου εκείνου, δεν υπάρχει καμία αντίδραση της διοίκησης του Δήμου Θερμαϊκού για τη διάψευση των σοβαρών αυτών καταγγελιών, αντιθέτως μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν σε τοπικό ειδησεογραφικό site, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γραφείο του δημάρχου, με θέμα το «κουκούλωμα» της υπόθεσης.
-Στις 23 Απριλίου, και με βάση τις καταγγελίες, αλλά και τις αποκαλυπτικές φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν, η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» καταθέτει ερώτηση, ζητώντας από τη διοίκηση του Δήμου εξηγήσεις αλλά και τις ενέργειες που έκανε, ως όφειλε.
-Στις 27 Απριλίου, δηλαδή σήμερα, που θα συζητηθεί η ερώτηση της «Συμπολιτείας» στο δημοτικό συμβούλιο», η διοίκηση Μαυρομάτη επιχειρεί καθυστερημένα και αμήχανα να διασκεδάσει τις σοβαρές καταγγελίες, με τον αστείο και έωλο ισχυρισμό ότι δήθεν δεν έκανε αμμοληψία, αλλά…. καθαρισμό «πακτωμένων απορριμμάτων».
Το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό και δεν μπορεί να διασκεδαστεί με τέτοιου είδους αστεία επιχειρήματα. Και η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» πιστή στην ιδρυτική της διακήρυξη και στις δεσμεύσεις της απέναντι στους δημότες που την τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους, δεν πρόκειται να σταματήσει τις προσπάθειες μέχρις ότου λάμψει η πλήρης αλήθεια για την υπόθεση του Ποταμού και αποδοθούν οι ευθύνες σ’ αυτούς που τους αναλογούν.

www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP