3/3/16

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ απο την Ντίνα ΜώραληΣτις 2 Μάρτη 2016 συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θερμαϊκού. Της συζήτησης για την ημερήσια διάταξη, προηγήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία ερωτήσεων – ανακοινώσεων. Στη διάρκειά της, προέκυψαν σημαντικά τοπικά και πολιτικά ζητήματα σε θέματα όπως το κάλεσμα διευθυντών  των  δημοτικών  και   των  νηπιαγωγείων  του  δήμου και των  συλλόγων
  γονέων, από τη  Σχολική  Επιτροπή  Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης   του  Δήμου  Θερμαϊκού  σε εκδήλωση για την παρουσίαση προγραμμάτων ιδιωτικής ασφάλισης  σε  μαθητές, η παραπέρα ιδιωτικοποίηση της δράσης αποκομιδής των απορριμμάτων και η φτωχοποίηση της κοινωνίας.
Πριν λάβει το λόγο η εκπρόσωπος της παράταξής μας και Δημοτική Σύμβουλος κα Ντίνα  Μώραλη, ο Δήμαρχος, σε αποστροφή του λόγου του, υποστήριξε πως με το νέο μισθολόγιο, οι δημόσιοι υπάλληλοι ευνοούνται στη μεγάλη πλειοψηφία τους!!!  (βαφτίζεται το ψάρι κρέας για πολλοστή φορά). Προέβη ,δηλαδή, σε μια δήλωση πολιτικού περιεχομένου και σε ότι μας αφορά, το θεωρούμε αυτονόητο δικαίωμά του.
Πέντε λεπτά πριν τη λήξη της ωριαίας συζήτησης, η εκπρόσωπός μας ζήτησε από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να τοποθετηθεί σε όσα θίχτηκαν προηγούμενα -  όπως  έκαναν  όλοι  οι  ομιλητές -   και  να  προχωρήσει  σε  ερώτησή  της. Ο Πρόεδρος αντέτεινε πως δεν υπήρχε χρόνος. Η κα Μώραλη επέμεινε να πάρει το λόγο όπως δικαιούταν, αλλά ο Πρόεδρος της απάντησε πως θα  κάνει  πολιτική  ανάλυση  (!!!) και ζήτησε πραξικοπηματικά να της αφαιρεθεί ο λόγος, δίνοντας εντολή να κλείσει το μικρόφωνο  της. Να σημειωθεί ότι η μόνη αντίδραση απέναντι στην τραμπούκικη ενέργεια προήλθε από την παράταξη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού», που αποχώρησε σε ένδειξη συμπαράστασης.
·        ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ την αντιδημοκρατική συμπεριφορά της Δημοτικής Αρχής. Δεν είναι η πρώτη φορά. Αυτή είναι η δήθεν δημοκρατία τους, όμοια με αυτή της Βουλής και του πολιτικού συστήματος όλα τα τελευταία χρόνια.
·        ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ τη συνεχή προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να μετατρέψει τη διαδικασία συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου από συζήτηση ουσίας για την ανάδειξη των προβλημάτων του τόπου μας, σε τυπική διαδικασία ψήφισης.
·        ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ το Δήμαρχο για τη στάση υποτακτικού απέναντι στην κυβέρνηση. Λες και πρόκειται να του κάνουν τον κουβαρδά!
ΚΑΛΟΥΜΕ τους συμπολίτες μας:
·        Να ασκήσουν το δικαίωμα της παρουσίας τους στις συνεδριάσεις του Δημοτικού συμβουλίου για να αποτελέσουν μοχλό πίεσης απέναντι στην αυθαιρεσία.
·        Να βγάλουν οι ίδιοι συμπεράσματα για το κριτήριο  ψήφου στις εκλογές.
·        Να μετρήσουν  και  να  αναιρέσουν στην πράξη τη  ψήφο  τους   για  το  ποιες  πολιτικές  δυνάμεις  επιλέγουν  να  διοικούν  το  δήμο  και να «στριμώχνουν» τη Διοίκηση του Δήμου κάθε φορά που περνάει αντιλαϊκά μέτρα.

www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP