26/3/16

Φυλάκιση 8 μηνών στον Ψωμιάδη με τη βούλα του Αρείου ΠάγουΕπικυρώθηκε από τον Άρειο Πάγο η ποινή των 8 μηνών που είχε επιβληθεί από το Εφετείο Θεσσαλονίκης στον τέως νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, ενώ κρίθηκε αθώος για την κατηγορία της απιστίας.

Ο κ. Ψωμιάδης είχε καταδικαστεί από το Εφετείο Θεσσαλονίκης σε φυλάκιση 11 μηνών κατά συγχώνευση για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της απιστίας τη χρονική περίοδο 2008-2009, καθώς σύμφωνα με το κατηγορητήριο, με καθυστέρηση από 12 έως 15 μηνών υπέγραψε πρόστιμα που είχαν επιβληθεί σε 17 βιομηχανίες και βιοτεχνίες της περιφέρειας Θεσσαλονίκης για παραβάσεις που αφορούσαν τη διαχείριση αποβλήτων (στερεών, υγρών και αερίων), τα οποία μείωσε κατά 24.660 ευρώ.
Ο κ. Ψωμιάδης άσκησε αναίρεση κατά της καταδικαστικής απόφασης στον Άρειο Πάγο.
Την ίδια στιγμή οι ανακριτικές αρχές δεν επέβαλαν κανένα περιοριστικό όρο στον Παναγιώτη και τον Διονύση Ψωμιάδη, μετά την απολογία τους, μέσω υπομνήματος, για την υπόθεση των απ' ευθείας αναθέσεων έργων μέχρι 45.000 ευρώ - τα λεγόμενα 45άρια.

www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP