OLOI

Αναγνώστες

11/2/16

Τσίπρας: Είμαστε έτομοι για αλλαγές στο ασφαλιστικό των αγροτών αρκεί να έρθουν σε διάλογοΜε αναφορές στην προσφυγική κρίση ξεκίνησε την παρέμβασή του στο υπουργικό συμβούλιο ο Αλέξης Τσίπρας κάνοντας λόγο για προκλήσεις κοσμοϊστορικού χαρακτήρα.
«Χρειάζεται διαρκή εγρήγορση, αποφασιστικότητα, επιμονή και υπομονή για να τις αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο τρόπο για τη χώρα και τον λαό».
Όσον αφορά το προσφυγικό υποστήριξε ότι «πρόκειται για τη μεγαλύτερη μετακίνηση πληθυσμών που περνάει από τη χώρα μας καθώς το κύμα της κρίσης σκάει στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου». Επανέλαβε δε ότι η Ελλάδα μέχρι την επόμενη εβδομάδα θα έχει υλοποιήσει τις δεσμεύσεις για τα κέντρα υποδοχής με την κρίσιμη συμβολή του στρατού.
«Περιμένουμε από τους εταίρους να κάνουν το ίδιο όσον αφορά τις δικές τους υποχρεώσεις. Οι συμφωνίες δεν μπορεί να είναι ala cart» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.
«Διαθέτουμε πολιτική γενναιότητα ώστε η Ελλάδα να μετατραπεί από μέρος του προβλήματος σε μέρος της λύσης. Και αυτό ξεκινά με τη μεγάλη αλλαγή στην εξωτερική πολιτική με το δόγμα της πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής. Είμαι βέβαιος ότι σε λίγο χρόνο η εικόνα της χώρας διεθνώς θα έχει αλλάξει» πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος έκανε έναν μινι απολογισμό των ταξιδιών του στο Ιράν και αλλού.
Έκανε αναφορά και το Κυπριακό υποστηρίζοντας ότι μπορεί να υποάρξει λύση μέσα στο 2016 στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ
Στη συνέχεια ο κ. Τσιπρας αναφέρθηκε στις εσωτερικές εξελίξεις λέγοντας ότι «βρισκόμαστε σε ένα σημείο καμπής». «Δεν παραβλέπω την κόπωση του λαού μας από τα έξι χρόνια, ωστόσο για πρώτη φορά έχουμε μπροστά μας έναν δύσκολο κάβο αλλά μετά από αυτό βλεπόυμε φως στον ορίζοντα. Γι αυτό θέλουμε η αξιολόγηση να ολοκληρωθεί χωρίς κωλυσιεργίες και τακτικισμούς από την πλευρά των δανειστών».
«Τηρούμε κατά γράμμα τη συμφωνία έχοντας στο νου μας τους πιο αδύναμους. Αυτό που μένει είναι να αναγνωριστεί από το σύνολο των θεσμών που επιτηρούν το πρόγραμμα της χώρας ώστε να ανοίξει η συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους και να περάσουμε σε ανάκαμψη» είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: Οι προυποθέσεις υπάρχουν αρκεί όλες οι πλευρές να επιδείξουν στάση συνεργασίας.
Χαρακτήρισε, επίσης, «μεγάλο θέμα» το ασφαλιστικό που θα κρίνει εν πολλοίς το θέμα της αξιολόγησης ομολόγησε ο πρωθυπουργός. «Το κενό που δεν έχει καλυφθεί θα καλυφθεί από την αύξηση των εισφορών από τους εργοδότες. Η πρόταση αυτή είναι συμβατή με το γράμμα της συμφωνίας και είναι οτι θα γίνει αποδεκτό από τους θεσμούς». «Η Ελλάδα τηρεί το γράμμα της συμφωνίας» επανέλαβε ο πρωθυπουργός.
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στην προσπάθειά μας να προστατεύσουμε τους πιο αδύναμους, μοιράζουμε το δικό τους βάρος στα υψηλά και μεσαία εισοδήματα. Αυτό σε ορισμένες περιπτώσεις δημιουργεί επιβαρύνσυς που πρέπει να εξεταστούν Είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε όπως το κάναμε με τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους επιστήμονες. Το ίδιο είμαστε να κάνουμε και με τους αγρότες αρκεί να έρθουν στο τραπέζι του διαλόγου, γιατί χωρίς διάλογο δεν υπάρχει λύση. Είμαστε ανοιχτοί σε ειλικρινή διάλογο γιατί υπάρχουν δυνατότητες όσον αφορά τη μεταβατικότητα των διατάξεων, το ύψος των εισφορών όσο γενικότερα στο θέμα προστασίας του εισοδήματος των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών.

www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP