9/11/15

Όταν η Πολιτική γίνεται συνώνυμο της εξαπάτησης

Του Κυριάκου Στεφανίδη 
για την εφημερίδα Μαυρομάτη
Στάχτη στα μάτια μας προσπαθεί να ρίξει η διοίκηση του δήμο μας μέσω της εφημερίδας. Για πια αλλαγή εικόνας μιλάει και μάλιστα σε 12 μήνες;

Η καθαριότητα μπορεί να βελτιώθηκε, αλλά οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον ιδιώτη που ανέλαβε εργολαβία την υπηρεσία αυτή. Όμως καθημερινά σε πολλά σημεία του δήμου μας ακόμα βλέπουμε σκουπίδια και γεμάτους κάδους και  θεωρώ ότι η διοίκηση του δήμου μας με 2 αντιδημαρχίες καθαριότητας και τον ιδιώτη δεν παίρνει καθόλουκαλή βαθμολογία.

 Η αποκέντρωση που επικαλείται η εφημερίδα έχει τεράστιο κόστος για τον δήμο μας  – το οποίο πληρώνουν οι ίδιοι οι δημότες. Αντί να ενισχυθεί η ηλεκτρονική εξυπηρέτηση των πολιτών, η διοίκηση διατηρεί κάποιες δομές στον δήμο μας για να μπορεί κάποιος πολίτης να πάει και να κάνει αίτηση για μια λάμπα, αλλά δεν υπάρχουν λάμπες.

Για ποιες «δεκάδες τεχνικά έργα αλλάζουν την εικόνα» μιλάει η εφημερίδα; Η στελέχωση των ΚΔΑΠ και η σύνταξη μελέτης για πυροπροστασία (υποχρέωση της δημοτικής αρχής) βαφτίζονται τεχνικά έργα; Τα μόνα τεχνικά έργα που κληρονόμησε η νέα δημοτική αρχή από τη προηγούμενη είναι τα φωτοβολταικά στα σχολεία και το αποχετευτικό της Επανομής.

Όσον αφορά τις «συντηρήσεις των υποδομών» πρόκειται απλά για επισκευές κάποιων δρόμων, οι οποίες πολύ σωστά μεν επισκευάζονται, αλλά ας μη ξεχνάμε ότι οι περισσότεροι από αυτούς τους δρόμους (και μάλιστα στην Μηχανιώνα) στρώθηκαν μόλις πριν 5 χρόνια. Αν κάποιος δήμαρχος ήθελε να κάνει σωστά την δουλειά του θα έπρεπε να προχωρήσει σε διερεύνηση ευθυνών όλων όσων παρέλαβαν αυτά τα έργα. Αλλά και ο δήμαρχος αλλά και πολλοί που είναι σήμερα στην διοίκηση του δήμου μας, ήταν και τότε υπεύθυνοι γι’ αυτά τα εγκλήματα, που σήμερα σ’ αυτές τις δύσκολες εποχές τα πληρώνουν ξανά οι ίδιοι οι δημότες διπλές και τριπλές φορές.

Η εξαπάτηση των δημοτών συνεχίζεται με  την αλλαγή εικόνας επειδή είναι «έτοιμα τα σχολεία» ή ότι το«ΚΑΠΠΑ 2000 περιήλθε στην κυριότητα του δήμου»ή ότι «η προτεραιότητα δήμου είναι η Κοινωνική Πολιτική»; Η αλήθεια είναι ότι τα σχολεία έπρεπε πάντα να είναι έτοιμα και  πάντα ήταν. Το ίδιο και η κοινωνική πολιτική που πάντα θα έπρεπε να είναι προτεραιότητα της εκάστοτε διοίκησης και πάντα ήταν. Τέλος η απόφαση για το ΚΑΠΠΑ 2000 λήφθηκε από την προηγούμενη διοίκηση.Άραγε για ποια αλλαγή εικόνας μιλάει η εφημερίδα;

Όσο αφορά το κάμπινγκ στην Αγ. Τριάδα η αλήθεια είναι ότι δεν έγινε καμιά προσπάθεια ούτε από αυτήν την διοίκηση, ούτε και από την προηγούμενη να περιέλθει στην ιδιοκτησία του δήμου μας. Με περισσή υποκρισία προσπαθούν να μας πείσουν ότι το κάμπινγκ θα πωληθεί για να γίνει τουριστική μονάδα, αλλά η αλήθεια είναι ότι με την υποχωρητικότητα της διοίκησης και την απροθυμία της να πολεμήσει για τα συμφέροντα του δήμου μας, θα χάσουμε πολύ σύντομα και το κάμπινγκ της Επανομής από το ΤΑΙΠΕΔ.

Οι προαναγγελίες για το δημοτικό λιμενικό ταμείο και την διάνοιξη του δρόμου μπροστά από τα ΚΑΑΥ θα είναι πράγματι στα θετικά της σημερινής διοίκησης, όταν και αν ποτέ υλοποιηθούν. Ειδικά το δημοτικό λιμενικό γραφείο είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό έργο το οποίο εδώ και χρόνια έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί.

Πάντως μέχρι σήμερα ανάπτυξη στον δήμο μας δεν είδαμε, αλλά το χειρότερο είναι ότι ο προσανατολισμός της διοίκησης δεν είναι προς αυτήν την κατεύθυνση. Το μόνο που ενδιαφέρει την διοίκηση είναι να παρουσιάσει την «τρίχα ως τριχιά». Με αυτή την λογική η εφημερίδα  του δήμου μας, μετατράπηκε από ένα σοβαρό ενημερωτικό έντυπο των δημοτών, σε προπαγανδιστικό πολιτικό φυλλάδιο της διοίκησης του δήμου.

www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP