OLOI

Αναγνώστες

26/11/15

Αντιδρά ο Σύλλογος Γυναικών Αγίας Τριάδας για τα χαράτσια της ΔΕΥΑΘΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Χθες , 24-11-2015,  το ΔΣ του Συλλόγου μας συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΘ για να συζητήσει το ζήτημα των φουσκωμένων λογαριασμών του νερού μετά από διαμαρτυρίες μελών μας  και άλλων πολιτών που διαπίστωσαν αύξηση στους λογαριασμούς τους.  Κατατέθηκε παράλληλα  στη διοίκηση της ΔΕΥΑΘ
υπόμνημα με  αιτήματα  στα οποία αναμένεται γραπτή απάντηση. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης έγινε προσπάθεια από τη μεριά του κ. αντιπροέδρου να αιτιολογήσει τις αυξήσεις ,αλλά δεν υπήρξε συγκεκριμένη δέσμευση για μειώσεις.
Ως Σύλλογος Γυναικών μέλος της ΟΓΕ θεωρούμε  ότι το νερό είναι αγαθό και δεν ανεχόμαστε  σήμερα που η κρατική  φοροεπιδρομή  πλήττει  τα λαϊκά νοικοκυριά να  αυξάνονται ,αντί να μειώνονται,  οι λογαριασμοί του νερού.
Αναμένουμε και τη γραπτή απάντηση της  διοίκησης της ΔΕΥΑΘ για να οργανώσουμε την   περαιτέρω  δράση μας. Το υπόμνημα που κατατέθηκε:


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ -ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ
(Μέλος της ΟΓΕ)
Προς
Δημοτική Επιχείρηση ΄Υδρευσης- Αποχέτευσης Δήμου Θερμαϊκού Δ.Ε.Υ.Α.Θ
                                                ΥΠΟΜΝΗΜΑ
υπόψη  Προέδρου Δ.Ε.Υ.Α.Θ
Ο Σύλλογος Γυναικών Αγίας Τριάδας, Δήμου Θερμαϊκού, εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για τους φουσκωμένους λογαριασμούς ύδρευσης που καλούνται να πληρώσουν οι δημότες και ιδιαίτερα σε μια τόσο δύσκολη οικονομική περίοδο.
·      Το Τέλος Συντήρησης Δικτύου (ένα επιπλέον χαράτσι). Άραγε το 80% ειδικό τέλος που έχει ¨εγκατασταθεί¨ στους λογαριασμούς μας, τι αφορά;
·      Η αλλαγή έκδοσης και πληρωμής των λογαριασμών από εξαμηνία σε τετραμηνία, που φαινομενικά έγινε για διευκόλυνση των λαϊκών νοικοκυριών, αποδεικνύεται ¨λεηλασία¨, μιας και οι φόροι και τα τέλη θα πληρώνονται τρεις φορές το χρόνο.
·      Ο δεκαπλασιασμός της ελάχιστης κατανάλωσης (από 3 σε 30 κυβικά) με ότι αυτό συνεπάγεται για τα κλειστά σπίτια.
·      Η αλλαγή κλίμακας, σε σχέση με τους περσινούς λογαριασμούς, (πέρυσι ανά εξάμηνο με την πρώτη κλίμακα να διαμορφώνεται από 0 – 150, και συντελεστή 0,20 και φέτος ανά τετράμηνο με την πρώτη κλίμακα να διαμορφώνεται από 0 – 30 και συντελεστή 0,20)
·      Ο υπερδιπλασιασμός του συντελεστή αποχέτευσης σε σχέση με το συντελεστή κατανάλωσης (1η κλίμακα με 0,52 και 0,20 αντίστοιχα) μαζί με την αυθαιρεσία ότι η ποσότητα που καταναλώνεται υπολογίζεται ότι πηγαίνει όλη στην αποχέτευση….
    στην ουσία εξοντώνουν τους συνδημότες μας και δικαίως προκαλούν την αγανάκτησή τους, την οποία και με το παρόν υπόμνημα σας μεταφέρουμε.
Ζητάμε άμεσα:
*Κατάργηση του νέου συστήματος υπολογισμού στους λογαριασμούς της Δ.Ε.Υ.Α.Θ.

* Την  πίστωση στους επόμενους λογαριασμούς  των ποσών που έχουν εισπραχθεί ή χρεωθεί  στους τωρινούς  για να υπάρξει αποκατάσταση της επίθεσης που γίνεται τούτη τη στιγμή σε βάρος της τσέπης των καταναλωτών.
* Την κατάργηση του Τέλους Συντήρησης του Δικτύου
* Τη μείωση του συντελεστή του κυβικού στην αποχέτευση, έτσι ώστε να μην υπερβαίνει σε καμία περίπτωση τον συντελεστή κατανάλωσης του νερού.
*Επανεξέταση συνολικά του συστήματος φορολόγησης του τιμολογίου με στόχο την ελάφρυνση των δημοτών
* Τη μείωση στο μισό της τιμολόγησης για τους άνεργους.
* Την αύξηση του μόνιμου προσωπικού της Δ.Ε.Υ.Α.Θ

Αγαπητοί κύριοι:
Το Νερό είναι αγαθό και η χρήση του δικαίωμα όλων.
Ο δημοτικός φορέας που το διαχειρίζεται δεν μπορεί να καταντήσει ένας φοροεισπρακτικός μηχανισμός.
www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP