21/10/15

ΕΚΤ: Ιρλανδοί και Έλληνες οι μεγάλοι χαμένοι από την κρίσηΟι Ιρλανδοί είναι αυτοί που έχασαν τα περισσότερα κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη χώρα της ευρωζώνης, ενώ η Γερμανία και η Ολλανδία κέρδισαν τα περισσότερα, σύμφωνα με νέα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Σε μια ανάλυση για τα έτη 2009-2013, οι εμπειρογνώμονες της ΕΚΤ ανακάλυψαν ότι οι Ιρλανδοί έχασαν περισσότερα από 18.000 ευρώ ανά άτομο, ενώ οι Ισπανοί είδαν τον πλούτο τους να μειώνεται κατά σχεδόν 13.000 ευρώ, καθώς μειώθηκε κατακόρυφα η αξία της ακίνητης περιουσίας και στα δύο κράτη.
Οι Έλληνες, για τον ίδιο λόγο, έχασαν περίπου 17.000 ευρώ από τον πλούτο τους.
Στην Ολλανδία και τη Γερμανία αντιθέτως, ο κατά κεφαλήν πλούτος αυξήθηκε κατά περίπου 33.000 και 19.000 ευρώ αντιστοίχως, κυρίως λόγω της τόνωσης των οικονομικών επενδύσεων αυτή την περίοδο.
Τα στοιχεία, απεικονίζουν τις έντονες διαφορές μεταξύ των χωρών της ευρωζώνης που εκτείνεται από πόλεις όπως το Ελσίνκι στον Βορρά μέχρι την Αθήνα στο νότο.
Με την παρουσίαση των στοιχείων με αυτόν τον τρόπο, η ΕΚΤ αναγνωρίζει την διαφορά, αν και υπάρχουν λίγα που μπορεί να κάνει η κεντρική τράπεζα για να το αντιμετωπίσει, αναφέρει το Reuters.

www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP