12/10/15

Η υπερβολική χρήση του ίντερνετ "ανεβάζει" την πίεση


brokenlaptop

Μήπως νιώθετε περισσότερο ευέξαπτοι τον τελευταίο καιρό; Τότε ίσως θα πρέπει να αναθεωρήσετε το χρόνο που περνάτε μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή σερφάροντας στο ίντερνετ.
Όπως υποστηρίζουν Αμερικανοί επιστήμονες, υπάρχει μια σύνδεση ανάμεσα στη χρήση του ίντερνετ και στην αύξηση της αρτηριακής πίεσης, κυρίως στους νέους ανθρώπους.

Συγκεκριμένα, έρευνα που διεξήχθη στο νοσοκομείο Henry Ford Detroit, σύμφωνα με την Independent, διαπίστωσε πως οι έφηβοι χρήστες που χρησιμοποιούν το internet για περισσότερες από 14 ώρες την εβδομάδα, εμφανίζονταν πιο επιρρεπείς σε αυξημένη αρτηριακή πίεση.  
Από τους συνολικά 134 μανιώδεις χρήστες του internet που εξετάστηκαν από το επιστημονικό προσωπικό που διεξήγαγε την έρευνα, οι 26 βρέθηκαν να έχουν σημάδια υπέρτασης.  
Η μελέτη που θεωρείται η πρώτη που εντοπίζει την ύπαρξη κάποιου συνδέσμου μεταξύ του χρόνου χρήσης του internet και των ενδείξεων υψηλής πίεσης, έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά μελετών που συνδέουν την μανιώδη χρήση του internet με διάφορα προβλήματα υγείας όπως άγχος, κατάθλιψη, παχυσαρκία και κοινωνική απόμονωση.   

www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP