10/9/15

Ολοκληρώθηκε το έργο της αποχέτευσης Επανομής; Του Σπύρου Κουζινόπουλου

Αν και πέρασαν τόσοι μήνες από την ολοκλήρωση του αποχετευτικού αγωγού της Επανομής, δεν άρχισε ακόμη η λειτουργία του, όπως παραδέχτηκε ο δήμαρχος Γιάννης Μαυρομάτης στη χτεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού, απαντώντας σε ερώτηση του επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», Σπύρου Κουζινόπουλου.

Κι όμως, από τις αρχές Απριλίου η δημοτική αρχή και η διοίκηση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης Θερμαϊκού διαβεβαίωναν ότι είναι έτοιμος ο αγωγός και καλούσαν τους κατοίκους της Επανομής να πληρώσουν το σχετικό τέλος για να συνδεθούν. Εκείνη η ανακοίνωση έλεγε τα εξής:

Ολοκληρώθηκε το έργο της αποχέτευσης Επανομής. Η διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού και της ΔΕΥΑΘ καλούν εκ νέου τους δημότες που κατοικούν στην Επανομή να υποβάλουν αίτηση για να συνδεθούν τα ακίνητά τους με τον αποχετευτικό αγωγό. Το έργο, που αναβαθμίζει θεαματικά την ποιότητα της ζωής στην περιοχή της Επανομής, έχει ολοκληρωθεί και είναι έτοιμο να λειτουργήσει, προκειμένου να εξυπηρετήσει οικείες και επαγγελματικά ακίνητα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους στο γραφείο της ΔΕΥΑΘ, στο πρώην δημοτικό κατάστημα της  Επανομής.(τηλ.επικονωνίας 23923 30129)

Κι όμως, όπως αποκαλύπτεται τώρα, όχι μόνο δεν λειτουργεί όλο αυτό το διάστημα η αποχέτευση της Επανομής, αλλά δεν έχει γίνει καν η οριστική παραλαβή του, λόγω διαφοράς που υπάρχει με την εταιρεία που κατασκεύασε τον αγωγό από την Επανομή μέχρι το αντλιοστάσιο της Ν.Μηχανιώνας, ζητώντας από το Δήμο το επιπλέον ποσό του 1,5 εκατ. Ευρώ, πέραν των όσων έλαβε μέχρι σήμερα. «Δεν πρόκειται να δώσουμε ούτε φράγκο παραπάνω», δήλωσε στο δημοτικό συμβούλιο ο κ. Μαυρομάτης. Ανακοινώνοντας ότι στάλθηκε εξώδικη πρόσκληση με δικαστικό κλητήρα στην ανάδοχη εταιρεία να παραδώσει το έργο μέχρι τη Δευτέρα.

Επιπροσθέτως, ο δήμαρχος Θερμαϊκού επιβεβαίωσε τις καταγγελίες της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» ότι λόγω των κακοτεχνιών που υπήρξαν κατά την κατασκευή του αποχετευτικού αγωγού, ο Δήμος αναγκάστηκε να εκμισθώσει βυτιοφόρο μεταφοράς βοθρολυμμάτων, για να «ρουφήξει» από αναμονή, που υπάρχει στην περιοχή Τόγιο, διάφορα μπάζα και άλλα υλικά που είχαν εγκαταλειφθεί μέσα στον αγωγό.

Απαντώντας στον προβληματισμό του δημοτικού συμβούλου της «Συμπολιτείας», Γιάννη Τσακμάκα, μήπως η ανάδοχος εταιρεία αρνηθεί να παραδώσει τους κωδικούς του ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου του αγωγού, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΘ, Γιάννης Καλλονάς το απέκλεισε λέγοντας ότι «από την ώρα που κάνουμε παραλαβή, πατάμε το κουμπί και αρχίζει να λειτουργεί ο αγωγός».

Σημειώνεται ότι παρά την ολοκλήρωση του αγωγού εδώ και μήνες, δεν λέει ακόμη να επισκευαστεί ο δρόμος Επανομή-Πάλιουρα-Μηχανιώνα, που καταστράφηκε κατά τις εργασίες διέλευσης του αγωγού, με συνέπεια να καταστρέφονται τα οχήματα όποιων ακολουθούν τη συγκεκριμένη διαδρομή αλλά και να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος. Η δημοτική αρχή, διαβεβαίωσε και πάλι ότι «εντός των ημερών δημοπρατείται το έργο», διαβεβαίωση που όμως είχε ξαναδοθεί και τον προηγούμενο μήνα.

  Μεταξύ των άμεσων μέτρων που πρότεινε ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας», Σπύρος Κουζινόπουλος είναι:

-Η μείωση κατά 50% του τέλους σύνδεσης, που καθορίστηκε από τη ΔΕΥΑΘ με βάση ένα μυστήριο μαθηματικό τύπο και η εξόφληση του υπόλοιπου 50% σε βάθος χρόνου, μέσα από τους λογαριασμούς της ύδρευσης.

-Η αύξηση του αριθμού των δόσεων τουλάχιστον σε δέκα, για την ελάφρυνση των δημοτών που καλούνται σήμερα να πληρώσουν ένα δυσβάστακτο για τις συνθήκες της οικονομικής κρίσης ποσό που κυμαίνεται από 700 έως 1.200 ευρώ.

Ακόμη, με δεδομένο ότι είναι ελάχιστος ο αριθμός των κατοίκων της Επανομής που προχώρησαν τη διαδικασία σύνδεσής τους στον αποχετευτικό αγωγό, δεδομένου ότι ακόμη και στελέχη της παράταξης Μαυρομάτη δεν επέδειξαν ενδιαφέρον, ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» πρότεινε στις αρχές της επόμενης εβδομάδας να πραγματοποιηθεί ενημερωτική συγκέντρωση των κατοίκων, με τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου.www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP