8/9/15

Θετικός σε κυβέρνηση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ ο ΜεϊμαράκηςΚαθ' όλα θετικός στο ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας εμφανίστηκε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg ο επικεφαλής της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, τονίζοντας πως θα καλέσει τον Αλέξη Τσίπρα να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού για τη διαφύλαξη της θέσης της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ.
Όπως είπε ο κ. Μεϊμαράκης, «πιστεύω στην συναίνεση και την συνεργασία». «Έχουμε αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι όταν είναι για το καλό της χώρας, για την διασφάλιση της θέσης της στη ζώνη του ευρώ, είμαστε πρόθυμοι να συνεργαστούμε», πρόσθεσε. Κατά τον ίδιο, οι Ευρωπαίοι ηγέτες στοιχηματίζουν λάθος αν πιστεύουν ότι ο κ. Τσίπρας προσφέρει την καλύτερη ελπίδα για τη διατήρηση της ενότητας στην ζώνη του ευρώ.
«Ακόμα και αν ο Τσίπρας κερδίσει τις εκλογές, που δεν θα γίνει, θα αντιμετωπίσει παρόμοια προβλήματα εσωτερικής διαφωνίας κάθε φορά που φέρνει ένα νόμο για την εφαρμογή του προγράμματος διάσωσης», επισήμανε ο κ. Μεϊμαράκης και τόνισε πως «ο κίνδυνος του Grexit δεν έχει περάσει, και αν καταλήξουμε σε μια ασταθή κατάσταση, ο κίνδυνος αυτός θα γίνει πιο άμεσος». «Η Νέα Δημοκρατία θα διασφαλίζει την εφαρμογή της συμφωνίας διάσωσης περνώντας παράλληλα τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ από το γραφείο του, στη Λεωφόρο Συγγρού.
«Δεν υπήρχε καμία ανάγκη να πραγματοποιήσει πρόωρες εκλογές και ο κ Τσίπρας οφείλει μια εξήγηση για τη θέση της χώρας σε αυτή την περιπέτεια, δημιουργώντας αβεβαιότητα και αστάθεια την πιο κρίσιμη στιγμή της εφαρμογής του προγράμματος», συνέχισε ο κ. Μεϊμαράκης. «Είναι καταστροφικό η διεξαγωγή εκλογών κάθε έξι μήνες», σημείωσε και επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως είναι το «χαϊδεμένο παιδί» της Ευρώπης αφού πήγε να «κλαφτεί» ζητώντας ένα νέο πρόγραμμα διάσωσης. «Είναι άλλο πράγμα να είναι ένα καλό παιδί, και άλλο να είναι ένας πολιτικός», είπε.
«Ο Τσίπρας μας έχει αποκαλέσει δολοφόνους της κοινωνίας, προδότες. Χρησιμοποίησε υποτιμητικές εκφράσεις εναντίον μας. Παρ 'όλα αυτά, εμείς τον υποστηρίξαμε όταν σκεφτήκαμε ότι η προοπτική της χώρας στην Ευρώπη βρισκόταν σε κίνδυνο», κατέληξε.

www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP