14/9/15

Τραγωδία με 34 νεκρούς πρόσφυγες από ανατροπή σκάφους στο Φαρμακονήσι


Ανήλικα είναι πολλά από τα θύματα της νέας τραγωδίας που έλαβε χώρα την Κυριακή ανοιχτά του Φαρμακονησίου, έπειτα από ανατροπή σκάφους με πρόσφυγες.
Στους 34 νεκρούς που έχουν περισυλλεγεί μέχρι στιγμής, περιλαμβάνονται τέσσερα βρέφη και 11 μικρά παιδιά -έξι αγόρια και πέντε κορίτσια. Από τη θαλάσσια περιοχή έχουν ανασυρθεί επίσης οι σοροί δέκα γυναικών και εννιά ανδρών. Οι Αρχές διέσωσαν 68 πρόσφυγες, ενώ άλλοι 30 κατάφεραν να κολυμπήσουν και να βγουν στο Φαρμακονήσι, μεταξύ των οποίων και αρκετά παιδιά.
Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στη Λέρο. Οι σοροί θα μεταφερθούν με κανονιοφόρο στη Ρόδο. Μετά την καταγραφή τους στο Λιμεναρχείο Λέρου, οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο του νησιού, με πρωτοβουλία του δήμου και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.
Στις 02:30 οπότε σήμανε ο συναγερμός για το ναυάγιο, στην περιοχή έπνεαν βοριάδες 7 μποφόρ. Οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων πραγματοποιήθηκαν με τη συμμετοχή δύο ελικοπτέρων Super Puma, πλωτών του Λιμενικού και κανονιοφόρου του Πολεμικού Ναυτικού.
Η επιχείρηση συνεχίστηκε ολόκληρο το βράδυ από σκάφη του Λιμενικού. Στις έρευνες συμμετείχαν δύτες του Λιμενικού, καθώς το ξύλινο σκάφος που ανετράπη ήταν κλειστού τύπου.
Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, επτά από τους νεκρούς εκτοπίστηκαν από τους δύτες στο αμπάρι του ανατραπέντος σκάφους και άλλοι δύο πάνω στο σκάφος.
Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που επέβαιναν στο δουλεμπορικό σκάφος παραμένει αδιευκρίνιστος.
Ωστόσο, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία για τους διασωθέντες και τα θύματα της νέας προσφυγικής τραγωδίας, προκύπτει ότι το σκάφος μετέφερε περισσότερους από 120 πρόσφυγες.

www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP