24/8/15

Παρέδωσε ο Μεϊμαράκης – Παραλαμβάνει ο Λαφαζάνης την διερευνητική εντολή


Παρέδωσε και επισήμως ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο τη διερευνητική εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης.
Στο Προεδρικό Μέγαρο αναμένεται να κληθεί ο Πρόεδρος της «Λαϊκής Ενότητας», Παναγιώτης Λαφαζάνης, για να
λάβει ως τρίτη πολιτική δύναμη την διερευνητική εντολή. Σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών του νέου κόμματος ο κ. Λαφαζάνης αναμένεται να εξαντλήσει τις τρεις μέρες, όπως προβλέπει το Σύνταγμα.
Σε δηλώσεις του μετά την παράδοση της διερευνητικής εντολής o Πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε την ύστατη στιγμή να μην γίνουν εκλογές.
Κατά τον σύντομο διάλογό μπροστά στις κάμερες, ο κ. Μεϊμαράκης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι οδηγεί τη χώρα σε καταστροφική πορεία.   «Η χώρα οδηγείται σε καταστροφική πορεία με ευθύνη του πρωθυπουργού», είπε χαρακτηριστικά.
Τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία έκανε χρήση της εντολής γιατί αυτό προβλέπει το Σύνταγμα αλλά και γιατί χρειάζεται μια εθνική συνεννόηση.
Υπενθύμισε ότι τον Δεκέμβριο του 2014 δεν ακούσαμε το Σύνταγμα, δηλ. δεν υπήρξε συνεννόηση για την Προεδρική εκλογή και οδηγηθήκαμε, όπως ανέφερε, στα καταστροφικά αποτελέσματα που ζούμε σήμερα.
«Υπάρχει ακόμη χρόνος για εθνική συνεννόηση» είπε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι επιθυμεί να πραγματοποιηθεί και η σύσκεψη πολιτικών αρχηγών υπό την προεδρία του Προκόπη Παυλόπουλου. Επισήμανε το σημαντικό ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε αυτή τη διαδικασία των διερευνητικών εντολών και ζήτησε να γίνουν οι εκλογές σε συνθήκες πολιτικού πολιτισμού.

www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP