5/8/15

Απετράπη η εκχώρηση της καθαριότητας σε ιδιώτες


Η κινητοποίηση των εργαζομένων του δήμου Θερμαϊκού και των ΟΤΑ Θεσσαλονίκης είχε ως αποτέλεσμα να αποτραπεί η προσπάθεια της δημοτικής αρχής Θερμαϊκού να παρατείνει τον διαγωνισμό που αφορά την ανάθεση σε ιδιώτες της διαχείρισης των απορριμμάτων του δήμου για 24 μήνες.
Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:

''Η Ομοσπονδία είχε κηρύξει στάση εργασίας την Πέμπτη 30 Ιουλίου για όλους τους εργαζόμενους του δήμου Θεσσαλονίκης διαβλέποντας πως η δημοτική αρχή του Θερμαϊκού θα επχιερήσει να εκμεταλλευτεί τη δύσκολη συγκυρία και την καλοκαιρινή περίοδο για να αναθέσει σε ιδιώτες την διακομιδή των σκουπιδιών τα επόμενα δυο χρόνια. 
Κάτι που έπραξε η δημοτική αρχή Θερμαϊκού. Εκτάκτως χωρίς επίδοση προσκλήσεων στα μέλη και χωρίς να έχει προηγηθεί ανάρτηση σχετικής ανακοίνωσης στην ιστοσελίδα του δήμου, η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Θερμαϊκού κατά παραβίαση των διαδικασίων που προβλέπονται, αποφάσισε να κάνει ένα δώρο στα ιδιωτικά συμφέροντα, επεκτείνοντας για δυο ακόμη χρόνια τη διαχείριση των απορριμμάτων.
Οι εργαζόμενοι αντέδρασαν από την πρώτη στιγμή με την υποστήριξη της ΠΟΕ - ΟΤΑ, η οποία είχε ως αποτέλεσμα η συνεδρίαση της Επιτροπής που γινόνταν στο δημοτικό κατάστημα της Μηχανιώνας να διακοπεί.
Ωστόσο, η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Θερμαϊκού με παρότρυνση των ατιδημάρχων και του δημάρχου να συνεχίσει το έργο της στο δημοτικό κατάστημα στην Περαία, αλλά ούτε και εκεί τα κατάφεραν καθώς υπήρξε και πάλι αντίδραση από τους εργαζόμενους των ΟΤΑ του νομού Θεσσαλονίκης.
Το συγκεκριμένο περιστατικό δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για τη νομιμότητα του συγκεκριμένου διαγωνισμού και καταδεικνύει τα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από από την εμπλοκή ιδιωτών με τη διαχείριση των απορριμμάτων.
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ και οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ όλης της χώρας είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν για τη διασφάλιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της τοπικής αυτοδιοίκησης''.

www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP