25/8/15

Τελεσίγραφο Βενιζέλου στη Φώφη: Ο Γιώργος δεν ανήκει στο ΠΑΣΟΚ


pth098_73
Μήνυμα που δεν επιδέχεται καμιά παρερμηνεία έστειλε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη διάδοχό του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά. Με την κοφτή φράση «ο Γιώργος Παπανδρέου δεν ανήκει στο ΠΑΣΟΚ» την προειδοποίησε ανοιχτά να μη διανοηθεί καν την εκλογική συνεργασία με τον πρώην πρωθυπουργό.

«Έκανε ένα κόμμα τον Ιανουάριο του 2015, προσωπικό, το οποίο υπονόμευσε την προσπάθειά μας στις εκλογές», είπε, αφήνοντας να δεχθεί ότι θα αντιδράσει με όλους τους τρόπους σε ενδεχόμενη σύμπραξη μαζί του, στο πλαίσιο του ανοίγματος στον κεντροαριστερό χώρο που έχει εξαγγείλει η κυρία Γεννηματά.
Αναλυτικά σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Bήμα FM, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε τα εξής:
«Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ένας από τους δύο πρωταγωνιστές των εκλογών, θα έλεγα εγώ. Βεβαίως (μπορεί να είναι). Και πρέπει να είναι. Ρυθμιστής, είναι μια μεγάλη λέξη, η οποία ενέχει κάποιο στοιχείο εξουσίας. Θα έλεγα ότι περισσότερο πρέπει να λειτουργήσει ως εγγυητής και καταλύτης για μια λύση, η οποία είναι μια και μοναδική. Η χώρα μπορεί να πορευτεί πολύ περισσότερο τώρα που πήγαμε πίσω και που χάσαμε πόντους μόνο με μια κυβέρνηση ευρύτατης συνεργασίας και συσπείρωσης, μια κυβέρνηση με τη συμμετοχή όλων των δημοκρατικών ευρωπαϊκών δυνάμεων. Το σωστό είναι να μετέχουν σε ένα κυβερνητικό σχήμα και τα δύο μεγάλα κόμματα, εάν υποθέσουμε ότι παραμένουν τα δύο μεγάλα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. Θα δούμε το εκλογικό αποτέλεσμα, μπορεί να μάς εκπλήξει, μπορεί να υπάρξει ένας επιμερισμός, μια πολυδιάσπαση των πολιτικών δυνάμεων, θα δούμε. Δεν ξέρω.
Ο κ. Παπανδρέου δεν ανήκει στο ΠΑΣΟΚ. Έκανε ένα κόμμα τον Ιανουάριο του 2015 προσωπικό, το οποίο υπονόμευσε την προσπάθειά μας. Υπάρχουν οι αποφάσεις του συνεδρίου μας, του Ιουνίου. Τα θέματα αυτά, δεν τα χειρίζομαι εγώ. Δεν ασχολούμαι με το θέμα αυτό, δεν θέλω να κάνω κάποιο σχόλιο. Το ΠΑΣΟΚ θα κριθεί από την φυσιογνωμία που θα παρουσιάσει, από την αξιοπιστία του και έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία να προσέξουμε από την άποψη αυτή πώς διαμορφώνουμε τη φυσιογνωμία μας φυσικά, αλλά η νέα ηγεσία έχει την ευθύνη των χειρισμών και των επιλογών».

www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP