1/8/15

Τσίπρας για τον Βαρουφάκη: Είχα δώσει εντολή για σχέδιο άμυνας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκηςΣχέδια εξόδου της χώρας από το ευρώ δεν είχαμε και ποτέ δεν επεξεργαστήκαμε, σχέδιο εκτάκτου ανάγκη είχαμε και έπρεπε να έχουμε, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της Βουλής, απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.
Η κ. Γεννηματά ζήτησε από τον πρωθυπουργό να τοποθετηθεί σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη, σύμφωνα με τις οποίες επεξεργαζόταν το plan B της κυβέρνησης.
«Αν οι εταίροι και οι δανειστές μας, προετοίμαζαν ένα σχέδιο grexit, εμείς δεν έπρεπε να σχεδιάσουμε τις άμυνές μας, στο ενδεχόμενο που γίνονταν πράξη οι απειλές;» ρώτησε ο Πρωθυπουργός. «Αυτό που κάνετε είναι έξω και πέρα από κάθε λογική. Φυσικά και είχα δώσει προσωπικά εντολή να συγκροτηθεί ομάδα επεξεργασίας σχεδίου άμυνας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης» σημείωσε απευθυνόμενος στην κ. Γεννηματά και πρόσθεσε: «Αυτό για εσάς είναι ότι επιδίωκα την έκτακτη ανάγκη».
Υπεραμυνόμενος των ενεργειών του, τόνισε ότι είναι κωμικό να ανακαλύπτεται μέγα σκάνδαλο στην αυτονόητη πράξη μιας κυβέρνησης να προετοιμαστεί για κάθε ενδεχόμενο, όταν μάλιστα η στάση της άλλης πλευράς στις διαπραγματεύσεις γινόταν όλο και πιο σκληρή.
Παράλληλα, κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι δεν διαπραγματεύθηκε για τίποτα, αλλά δέχθηκε την προετοιμασία των προγραμμάτων που επιβλήθηκαν. Η κ. Γεννηματά έκανε λόγο για ομολογία επικίνδυνων μεθοδεύσεων εκ μέρους του κ. Βαρουφάκη και απηύθυνε προς τον κ. Τσίπρα το ερώτημα αν είχε γνώση για αυτές, ενώ του καταλόγισε «αλλοπρόσαλη στρατηγική» με την οποία «έφερε το Grexit στην αυλή μας».

www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP