18/8/15

Υπέρ της αυτοτέλειας της ΕΡΤ 3 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τρ. Μηταφίδης"Η ΕΡΤ 3 δεν πρέπει να καταντήσει αποπαίδι της ΕΡΤ" τονίζει ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, με αφορμή το σχέδιο εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας της ΕΡΤ Α.Ε., το οποίο χαρακτηρίζει ως "ένα 'κοστούμι' κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του υδροκέφαλου κέντρου με τη Θεσσαλονίκη και την περιφέρεια για ακόμη μια φορά στο περιθώριο!".
"Το εν λόγω σχέδιο προχωρεί στην ουσιαστική κατάργηση της προβλεπόμενης από το νόμο Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής της ΕΡΤ3, απογυμνώνει από τις αρμοδιότητές της τη Γενική Διεύθυνση στη Θεσσαλονίκη, μετατρέποντάς την σε φτωχό συγγενή της ΕΡΤ, καθώς θα πρέπει να αναφέρεται στην Αθήνα ακόμη και για φωτοτυπικό χαρτί!" επισημαίνει ο βουλευτής.
Υπέρ της αυτοτέλειας της ΕΡΤ 3 τάσσεται και το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ το οποίο εκφράζει επιφυλάξεις για το σχέδιο εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας της ΕΡΤ Α.Ε. και σε επιστολή του προς τον διευθύνοντα σύμβουλο Λάμπη Ταγματάρχη υπογραμμίζει: "Τόσο στο πνεύμα του νομοθετήματος για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση όσο και στις δεσμεύσεις των αρμόδιων υπουργών σε διαδοχικές διαβουλεύσεις, η διοικητική αυτοτέλεια της ΕΡΤ3 αποτέλεσε σταθερό σημείο αναφοράς, ενώ ήταν κοινή η αντίληψη όλων ότι πρέπει να αποτραπεί η επιβολή αθηνοκεντρικού μοντέλου λειτουργίας". 

www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP