17/8/15

ΙΣΑ: Χαριστική βολή για την υγεία το Μνημόνιο 3

 
ISA2Την έντονη ανησυχία του για τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο 3ο μνημόνιο εκφράζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνώνζ ητώντας παράλληλα να τεθεί ως προτεραιότητα η προστασία της Δημόσιας υγείας και η διασφάλιση ποιοτικών υπηρεσιών υγείας για όλους τους πολίτες.

Τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών υπογραμμίζουν ότι οι παρεμβάσεις στο σύστημα υγείας, δεν μπορεί να γίνονται με βάση μόνο τα αριθμητικά στοιχεία, καθώς και ότι στο βωμό της εξοικονόμησης χρημάτων είναι αδιανόητο να διακυβεύεται η υγεία των πολιτών.
'Αγκάθι" για τον ΙΣΑ αποτελεί, μεταξύ άλλων, η απαίτηση για συνταγογράφηση αποκλειστικά, με βάση τη δραστική ουσία, αφού όπως επισημαίνει "πρόκειται για μέτρο αντιεπιστημονικό, το οποίο δεν εφαρμόζεται, σε καμία άλλη χώρα της Ευρώπης και εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη Δημόσια υγεία".
Παράλληλα, αντίδραση υπάρχει και για η διατήρηση του claw back έως το 2018, καθώς όπως λέει ο ΙΣΑ, θα οδηγήσει σε επαγγελματική εξόντωση, γιατρούς και εργαστήρια, στερώντας τον ασθενή από υπηρεσίες υγείας που έχει ανάγκη.
Σε σχετική του δήλωση μάλιστα ο Πρόεδρος του ΙΣΑ ανέφερε: "Κάποια από τα μέτρα που απαιτούνται υπάρχει κίνδυνος, να δώσουν τη χαριστική βολή, στο ετοιμόρροπο σύστημα υγείας και να εξοντώσουν επαγγελματικά τον ιατρικό κόσμο. Στην υγεία δεν μπορεί να γίνονται μόνο αριθμητικές πράξεις και να εφαρμόζονται λογιστικές πολιτικές. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι διακυβεύονται ανθρώπινες ζωές και με αυτό το κριτήριο θα πρέπει να χαράζονται οι ανάλογες πολιτικές".


www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP