29/8/15

Δυσάρεστες αλλαγές για όσους έχουν ενταχθεί στις 100 δόσεις


Δυσάρεστες αλλαγές για όσους έχουν ενταχθεί στις 100 δόσεις


 Σύμφωνα με όσα ισχύουν πλέον, μετά την συμφωνία κυβέρνησης – δανειστών, υπάρχει αναδρομική αυστηροποίηση των κριτηρίων.
 Πρακτικά, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα πολλοί οφειλέτες να δουν τη μηνιαία δόση τους να αυξάνεται ενώ άλλοι θα δουν και τον αριθμό των δόσεών τους να μειώνεται.

Πιο συγκεκριμένα:
 - για όλους τους φορολογούμενους που έχουν ρυθμίσει οφειλές άνω των 5.000 ευρώ θα αυξηθεί το επιτόκιο της ρύθμισης από το 3% που είναι σήμερα στο 5%. Δηλαδή αυξάνεται το ποσό της μηνιαίας δόσης.
- για τους φορολογούμενους που έχουν ρυθμίσει ποσά μικρότερα των 5.000 ευρώ που σήμερα είναι άτοκα, θα επιβληθεί επιτόκιο εφόσον πληρούνται τρεις προϋποθέσεις. Πρώτον, ο φορολογούμενος δεν είναι επιτηδευματίας, η συνολική οφειλή είναι μεγαλύτερο από το 50% του ετήσιου εισοδήματός τους και η συνολική αντικειμενική αξία της ακίνητης περιουσίας του ξεπερνά τα 150.000 ευρώ.
 - για όλους τους φορολογούμενους που έχουν τα οικονομικά μέσα να αποπληρώσουν ταχύτερα τις οφειλές τους, θα μειωθεί ο αριθμός των δόσεων που έχουν επιλέξει όταν εντάχθηκαν στη ρύθμιση. Τα κριτήρια για τη μείωση του αριθμού των δόσεων δεν έχουν ακόμη καθοριστεί και θα οριστικοποιηθούν με υπουργική απόφαση η οποία θα εκδοθεί μετά τις εκλογές.

www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP