7/8/15

Ποια κριτήρια σχεδιάζεται να μπούνε στη ρύθμιση των 100 δόσεωνΑπόπειρα προσέγγισης των θέσεων των θεσμών στο κομμάτι της ρύθμισης φορολογικών οφειλών με τις 100 δόσεις, εισάγοντας σε αυτή εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, φαίνεται πως επιχειρεί το υπουργείο Οικονομικών, γεγονός, μάλιστα, που δεν απέκλεισε και ο αναπληρωτής υπουργός, Τρύφων Αλεξιάδης.
 Μία τέτοια εξέλιξη θα περιόριζε τον αριθμό των δικαιούχων που μπορούν να κάνουν χρήση του μέγιστου αριθμού δόσεων στο μέλλον, κατάσταση που δεν υφίσταται στη σημερινή μορφή της ρύθμισης, καθώς δεν υπάρχει κανείς περιορισμός.

Σημειώνεται πως οι πιστωτές ζητούν λιγότερες δόσεις από τις 100 που προβλέπει η ρύθμιση, περισσότερα κριτήρια (εισοδηματικά και περιουσιακά), αύξηση της ελάχιστη δόσης για την υπαγωγή των οφειλετών στην ρύθμιση, την αύξηση του επιτοκίου από το 3% στο 8% για όσους έχουν ρυθμίσει οφειλές άνω των 5.000 ευρώ, αλλά και να αποβάλλονται αυτόματα από τη ρύθμιση όσοι φορολογούμενοι δεν εκπληρώνουν τρέχουσες φορολογικές υποχρεώσεις.
Πάντως, ο κ. Αλεξιάδης δεσμεύθηκε χθες έναντι του Επαγγελματικού Επιμελητήριου Αθηνών πως θα αναζητήσει τρόπους να διευκολύνει την επανένταξη στις 100 δόσεις των επιχειρήσεων που εμποδίστηκαν από τα capital controls να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.

www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP