20/7/15

Ο Νίκος Παππάς προειδοποιεί τους διαφωνούντες ενόψει της δεύτερης ψηφοφορίας


Μήνυμα προς τους διαφωνούντες κυβερνητικούς βουλευτές στέλνει ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, εν όψει της δεύτερης ψηφοφορίας για το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων, την Τετάρτη.
«Ο πρωθυπουργός είναι ο τελευταίος που θα επιλέξει τη διάσπαση, όμως η μόνιμη καταψήφιση ειναι ασύμβατη με την κοινή πορεία» δηλώνει στην Εφημερίδα των Συντακτών.
Κατά την ίδια εφημερίδα, το «ψυχολογικό όριο» για την κυβέρνηση είναι οι 120 θετικές ψήφοι στη διαδικασία που θα γίνει τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, κατά πάσα πιθανότητα με ονομαστική ψηφοφορία.
Σημειώνεται ότι κατά την ψήφιση του πρώτου πακέτου, στις 15 Ιουλίου, σε σύνολο 149 βουλευτών, οι 32 είπαν «όχι» (μεταξύ των οποίων τρεις υπουργοί), 6 «παρών», ενώ η βουλευτής Καβάλας Αλεξάνδρα Τσανάκα απουσίαζε.
Στο θέμα αναφέρθηκε και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Τέρενς Κουίκ. Αν γίνουν εκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας θα βγει ενισχυμένος, είπε στο Mega. «Kανείς δεν θέλει τις εκλογές. Οι εκλογές δεν θα καταδείξουν μόνο αν κάποιοι συμφωνούν με κάποιους, αλλά και ότι κάποιοι δεν θέλουν τα παλιά συστατικά. Θα βγει ενισχυμένος έτσι και αλλιώς ο Αλέξης Τσίπρας» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Κουίκ τόνισε ότι αυτό που προέχει είναι το πρόγραμμα το οποίο συμφωνήθηκε για να κλείσει η συμφωνία. Σε ό,τι αφορά την ψήφιση των μέτρων είπε πως οι ΑΝΕΛ έδειξαν από την αρχή μια ομαδική στάση, παραδεχόμενος ότι υπάρχουν γκρίνιες και παράπονα στη βάση. «Θα έπρεπε αυτοί οι οποίοι γκρινιάζουν, αναφέρομαι σε όλους τους χώρους, να μας δώσουν την εναλλακτική όταν έφτασαν τα πράγματα έτσι όπως φτάσανε με το μαχαίρι στο λαιμό και τον Σόιμπλε να σου λέει Grexit ακόμα και time out. Σήμερα θα ήμασταν στο απόλυτο χάος. Δεν θα υπήρχαν τράπεζες, δεν θα υπήρχαν καταθέσεις, δεν θα υπήρχε τίποτε» συνέχισε.

www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP