15/7/15

Σήμερα η κοινοβουλευτική επικύρωση των προαπαιτούμενων


Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος συζητείται και ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα της συμφωνίας των Βρυξελλών.
Το νομοσχέδιο, που κατατέθηκε το βράδυ της Τρίτης, εισάγεται στις τέσσερις συναρμόδιες επιτροπές της Βουλής
που συνεδριάσουν από κοινού από τις 10 το πρωί, και βάσει του προγραμματισμού θα πρέπει να έχει περάσει μέχρι το μεσημέρι από τις επιτροπές, ώστε γύρω στις 3 το μεσημέρι να ξεκινήσει η συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής και τα μεσάνυχτα να διεξαχθεί η ψηφοφορία.

Ερωτηματικό παραμένει η στάση που θα κρατήσει η Αριστερή Πλατφόρμα και ποιες θα είναι οι απώλειες του ΣΥΡΙΖΑ που ενδεχομένως να επηρεάσουν τις επόμενες κινήσεις του πρωθυπουργού. Καθώς δεν αναμένεται να υπάρχουν κυρώσεις στους διαφωνούντες, το πιθανότερο σενάριο προβλέπει ψήφο κατά συνείδηση που θα κινηθεί από το "παρών", το "όχι" ή και την απουσία από την αίθουσα της Βουλής. 
Ενδιαφέρον έχει επίσης να δούμε πώς οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα εφαρμόσουν αυτό που εξήγγειλε χθες Τρίτη ο Πάνος Καμμένος, ότι δηλαδή οι βουλευτές του θα υπερψηφίσουν τα μέτρα που προβλέπονταν και στη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών, την επομένη του δημοψηφίσματος.
Σε κάθε περίπτωση το νομοσχέδιο αναμένεται να εγκριθεί με ευρεία πλειοψηφία, καθώς θα υπερψηφιστεί από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ.

www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP