20/7/15

Στο διεθνή Τύπο η υπόθεση Βαλαβάνη
Στο επίκεντρο της προσοχής των διεθνών ΜΜΕ βρέθηκε το θέμα για τη μητέρα της τέως υφυπουργού Οικονομικών, Νάντιας Βαλαβάνη,  η οποία παραδέχτηκε ότι «σήκωσε»  200.000 ευρώ πριν τη επιβολή των capital controls στην Ελλάδα. 
   Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung», η μητέρα της Νάντιας Βαλαβάνη, Αλίκη, δήλωσε στην εφημερίδα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» ότι, λίγες ημέρες πριν το κλείσιμο των ελληνικών τραπεζών , σήκωσε 200.000 ευρώ από υποκατάστημα στο Ηράκλειο.
«Τα λεφτά είναι οι οικονομίες μιας ζωής, φοβήθηκα και τα πήρα στο σπίτι. Δεν τα έβγαλα στο εξωτερικό όπως άλλοι», τόνισε η 85χρονη γυναίκα στην εφημερίδα την οποία επικαλείται η γερμανική FAZ .
«Η Αλίκη Βαλαβάνη εξέφρασε την δυσαρέσκειά της όταν οι υπάλληλοι της τράπεζας την ενημέρωσαν ότι δεν είχαν τόσα χρήματα να τις δώσουν και ζήτησαν κάποιο χρονικό περιθώριο. Τελικά, η τράπεζα εκταμίευσε το ποσό δύο ημέρες πριν από την επιβολή των capital controls», σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα, επικαλούμενη το ελληνικό δημοσίευμα.   Η εφημερίδα FAZ γράφει επίσης ότι, οι αποκαλύψεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας όταν η ελληνική κυβέρνηση έχει επιβάλλει ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων κι έκλεισε τις τράπεζες.  
«Ήταν απλή σύμπτωση αυτό που συνέβη ή μήπως όχι;», διερωτάται η γερμανική εφημερίδα και προσθέτει: «Πάντως, μετά τη συμφωνία των Βρυξελλών , η Νάντια Βαλαβάνη παραιτήθηκε».
  Αλλά και η γερμανική εφημερίδα Bild σχολιάζει το επίμαχο δημοσίευμα της εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», επισημαίνοντας: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα έχει δεσμευτεί απέναντι στον ελληνικό λαό ότι θα βάλει τέλος στην διαφθορά και την ευνοιοκρατία των προηγούμενων κυβερνήσεων στην Ελλάδα. Τώρα όμως, βλέπει το φως της δημοσιότητας η αποκάλυψη της μεγάλης εφημερίδας "Πρώτο Θέμα" . Η μητέρα της τέως υφυπουργού Οικονομικών, Ν. Βαλαβάνη έχει σηκώσει 200.000 ευρώ από τον λογαριασμό. Την προειδοποίησε άραγε  η μητέρα της όταν ήταν υπουργός, διερωτάται η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας απεικονίζοντας την τέως υφυπουργό, Ν. Βαλαβάνη να φιλά εγκάρδια τον τέως υπουργό Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη κατά την παράδοση του υπουργείου στον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP