13/7/15

Ραγδαίες εξελίξεις στην κυβέρνηση


H Σύνοδος Κορυφής εκτός από επώδυνη συμφωνία φέρνει και ισχυρές αναταράξεις στο κυβερνητικό σκάφος. Η κυβερνητική και κατ' επέκταση πολιτική σταθερότητα κρέμονται κυριολεκτικά από μία κλωστή.
Ο πρωθυπουργός με το που γύρισε από τις Βρυξέλλες κάλεσε στο Μαξίμου την πρόεδρο του Αρείου Πάγου κ. Θάνου δίνοντας λαβή για φήμες περί σχηματισμούς υπηρεσιακής κυβερνήσεως.
Την ίδια ώρα στα πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία κυκλοφορούν έντονα οι φήμες περί παραιτήσεως της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών Νάντιας Βαλαβάνη.
Πριν λίγο ολοκληρώθηκε στη Βουλή σύσκεψη του αριστερού ρεύματος και σύμφωνα με τις πληροφορίες οι συμμετέχοντες με επικεφαλής τον Παναγιώτη Λαφαζάνη κατέληξαν στην απόφαση να μην υποβάλουν παραιτήσεις ούτε από τις βουλευτικές έδρες ούτε από τις υπουργικές θέσεις. Αντίθετα προσανατολίζονται στη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ και την ίδρυση νέου πολιτικού φορέα τον οποίο πιθανολογείται ότι μπορούν να στηρίξουν από 35 έως 40 βουλευτές.
Ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει περίπτωση να προκηρύξει πρόωρες εκλογές. Σε επαφή με τον Προκόπη Παυλόπουλο βρίσκονται και οι αρχηγοί της Ν.Δ., Βαγγέλης Μεϊμαράκης, του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης και του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά. Προσπάθειες καταβάλλονται να μην διαχωρίσει τη θέση του από την κυβέρνηση ο Πάνος Καμμένος αλλά οι βουλευτές του να ψηφίσουν τα μέτρα. Σε περίπτωση που αυτό δεν καταστεί δυνατό οι εναπομείναντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους βουλευτές της Ν.Δ., του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ που μπορεί να στηρίξουν την κυβέρνηση Τσίπρα μέχρι να ψηφιστούν τα μέτρα και να υπογραφεί η συμφωνία πιθανολογείται ότι θα αριθμεί περίπου 210 βουλευτές.
Το κλειδί των εξελίξεων πάντως και ιδιαίτερα για ότι αφορά τα προαπαιτούμενα που πρέπει να ψηφιστούν μέχρι την Τετάρτη το κρατάει η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία σύμφωνα με πληροφορίες όχι μόνον αρνείται να παραιτηθεί αλλά και δεν θέλει να εισάγει με τη μορφή του κατεπείγοντος ή με πράξη νομοθετικού περιεχομένου τα μέτρα προς ψήφιση από τη Βουλή.
Οι σκέψεις που υπάρχουν για υποβολή πρότασης μομφής κατά της κ. Κωνσταντοπούλου δεν φαίνεται να λύνουν το πρόβλημα αφού η συζήτηση για την μομφή κατά της προέδρου του Βουλής σύμφωνα με τον κανονισμό διαρκεί τρεις ημέρες. Όπερ σημαίνει ότι τα προαπαιτούμενα δεν προλαβαίνουν να ψηφιστούν μέχρι την Τετάρτη. Αναζητείται άλλος τρόπος για να επιλυθεί αν και είναι πολύ δύσκολο να εξευρεθεί λύση στο πρόβλημα της Ζωής Κωνσταντοπούλου.
Σε κάθε περίπτωση οι επόμενες ώρες είναι δραματικές και κυοφορούν πολλές εκπλήξεις.

www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP