5/6/15

Εργα στην Επανομή: Φυτέψαμε δέντρα


Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος σήμερα και ο δήμος Θερμαϊκού  την τίμησε φυτεύοντας συμβολικά δένδρα στο  Νέο Πάρκο στην Επανομή. Ο κόσμος ήταν ελάχιστος λόγο της ώρας (10 το πρωί)  αλλά αρκετή ήταν η συμμετοχή των μικρών μαθητών. Εντύπωση έκαναν οι ομιλίες των επισήμων που ήταν ο μητροπολίτης κ. Άνθιμος, η Αντιπεριφερειάρχης κ. Πατουλίδου    και ο Δήμαρχος κ.
Μαυρομάτης.Στον σύντομο χαιρετισμό της, η κ. Πατουλίδου τόνισε την ανάγκη που υπάρχει να παρθούν μέτρα για την διαφύλαξη του περιβάλλοντος και κάλεσε τα παιδιά να το  προστατεύσουν γιατί η Ελλάδα (για την Ελλάδα ρε γαμώτο) παράγει τα καλύτερα προϊόντα και τις καλύτερες… ντομάτες.Ο Δήμαρχος κ. Μαυρομάτης αφού είπε δύο λόγια για τον σκοπό αυτής της  εκδήλωσης πέρασε σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης. Όταν δε αναφέρθηκε στην «Μάνα Επανομή» έκανε πολλούς  Επανομίτες να… δακρύσουν.Αυτός όμως που έκανε την διαφορά ήταν ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος. Ξεχνώντας ότι βρισκόταν σε εκδήλωση για το περιβάλλον αναλώθηκε σε θέματα οικονομίας και πολιτικής. Το λιγότερο ατυχής μπορεί να χαρακτηριστεί η αναφορά του στην Μακεδονία που την επιβουλεύονται οι Σκοπιανοί και οι Αλβανοί, αγνοώντας ότι απευθυνόταν σε μικρά παιδιά του δημοτικού που ανάμεσά τους ήταν  αρκετά Αλβανάκια που γεννήθηκαν στην Ελλάδα, σπουδάζουν στα Ελληνικά σχολεία και την χώρα μας την θεωρούν πλέον αν όχι την πρώτη  αλλά την δεύτερη πατρίδα τους.
Και το μείζον είναι η πλάκα που τοποθετήθηκε για τα δένδρα που φυτεύτηκαν. Θα γεμίσουμε με πλάκες αφού ειπώθηκε ότι για κάθε μεγάλο έργο (όπως αυτό) που θα γίνεται στην Επανομή, θα τοποθετείται και μία πλάκα από εδώ και πέρα. Τώρα αν πρέπει σε κάθε εθνική γιορτή να αποθέτουν στεφάνια στους ευεργέτες, αυτό θα ρυθμισθεί με νέα εγκύκλιο!!!
Την υπόθεση την έφερε στα ίσια,  μαθήτρια του δημοτικού, μιλώντας για την σημασία που έχει το περιβάλλον στην ποιότητα της ζωής μας, τονίζοντας τις καταστροφικές παρεμβάσεις που γίνονται και ζήτησε από τους υπεύθυνους να πάρουν πρώτα αυτοί μέτρα για την προστασία του.


www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP