28/6/15

Σόιμπλε: Δύσκολο να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ με την πολιτική Τσίπρα


Germany's Finance Minister Wolfgang Schaeuble smiles during a news conference before a seminar organized by the Konrad Adenauer Foundation, linked to Germany's Chancellor Angela Merkel's Christian Democrats (CDU), in Santiago de Compostela April 30, 2012. REUTERS/Miguel Vidal (SPAIN - Tags: POLITICS HEADSHOT)Έβγαλε τη μάσκα ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, επιστρέφοντας στο Βερολίνο μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup, και μίλησε ανοιχτά για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.
«Eίναι πολύ δύσκολο να μείνει στο ευρώ η Ελλάδα με την πολιτική Τσίπρα,
δεν μπορεί να δίνονται χρήματα στην Ελλάδα και ο πρωθυπουργός της να τάσσεται υπέρ του «όχι»», είπε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει ότι  «το δημοψήφισμα δεν λύνει τα προβλήματα, είναι όμως δικαίωμα του ελληνικού λαού να αποφασίσει τι θέλει». 
Από όσα ανέφερε ήταν σαφές ότι η έγνοια του είναι η αποτροπή της διάχυσης της ελληνικής κρίσης στην υπόλοιπη Ευρωζώνη και ειδικά στη Γερμανία. «Είμαστε σαφείς ότι θα κάνουμε τα πάντα για να αποτρέψουμε κάθε πιθανό κίνδυνο διάχυσης και θα προστατέψουμε την νομισματική ένωση του ευρώ. Δεν υπάρχει κίνδυνος για τον προϋπολογισμό της Γερμανίας από ένα Grexit. Σας το εγγυώμαι απολύτως εγώ».

www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP