25/6/15

Δημιουργία κίνησης πολιτών για τις κεραίες

 
Νέα κίνηση με τίτλο «Κίνηση για την Προστασία των Πολιτών από την Ηλεκτρομαγνητική Ακτινοβολία»   ΚΙΠΠΗΜΑ δημιουργήθηκε  στο δήμο Θερμαϊκού. Βασικός σκοπός της κίνησης είναι η προστασία της υγείας των πολιτώνν και του περιβάλλοντος από τους κινδύνους της ακτινοβολίας από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας.

Σε Διακήρυξη που εξέδωσε το  ΚΙΠΠΗΜΑ  αναφέρει:
«Τα τελευταία χρόνια οι κίνδυνοι από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία έχουν αυξηθεί, γιατί αντίστοιχα οι πήγες της ακτινοβολίας έχουν πολλαπλασιαστεί (καλώδια υψηλής τάσης, Wi-Fi, ηλεκτρικές συσκευές, ασύρματη επικοινωνία), ενώ κεραίες κινητής τηλεφωνίας, «νόμιμες» η παράνομες, έχουν ανεξέλεγκτα ξεφυτρώσει σε κάθε οικισμό και μας βομβαρδίζουν σε 24ωρη βάση. Οι κίνδυνοι για την υγεία μας και το περιβάλλον είναι σοβαροί και αναγνωρισμένοι από διεθνείς και εγχώριους οργανισμούς.
 Ωστόσο, από την μεριά της πολιτείας, με το νομοθετικό της έργο, προστατεύονται κυρίως τα συμφέροντα των εταιριών παρά η υγεία των πολιτών. Έτσι επιτρέπεται το στήσιμο κεραιών δίπλα σε σχολεία, παιδικούς σταθμούς, νοσοκομεία, κλπ, επιτρέπουν την λειτουργία παράνομων κεραιών, ενώ τα όρια ασφαλούς έκθεσης είναι από τα υψηλοτέρα της Ευρώπης.
Είναι λοιπόν φανερό ότι η προστασία μας από την η/μ ακτινοβολία είναι κυρίως δική μας ευθύνη και περνά μέσα από την κινητοποίηση μας για αλλαγή αυτής της κατάστασης ξεκινώντας από την γειτονιά, τον δήμο, τη χώρα μας… Στα πλαίσια αυτά έχει δημιουργηθεί μια ‘Κίνηση για την προστασία των πολιτών από την η/μ ακτινοβολία’, που θα ενοποιεί τις προσπάθειες μας στον δήμο Θερμαϊκού, θα ενημερώνει για τους κινδύνους, θα διεκδικεί την κατάργηση των σχετικών νόμων,   θα συντονίζει τον αγώνα των πολιτών για την απομάκρυνση των κεραιών και όχι μόνο.  
 Στην κατεύθυνση αυτή σας καλούμε για μια πιο αναλυτική ενημέρωση για τις θέσεις και τις προτάσεις μας στα γραφεία μας η σε δικό σας χώρο, για να κάνουμε την φωνή μας πιο δυνατή και την προσπάθεια μας πιο αποτελεσματική. 
Τα στοιχεία επικοινωνίας μας είναι:
 Κίνηση για την πρστασία πολιτών από την η/μ ακτινοβολία
 Ιπποδρομίου 11, Επανομή
 Τηλ.2392042695, 6976516025

www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP