14/5/15

Το Μουσείο Οίνου Γεροβασιλείου γιορτάζει και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα ΜουσείωνΣυμπόσιον, με τον συνθέτη Δημήτρη Μαραμή στο Μουσείο Οίνου Γεροβασιλείου για την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ

Σας προσκαλούμε τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2015 από τις 10 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ για ξεναγήσεις με ελεύθερη είσοδο στη μοναδική συλλογή των ανοιχτηριών φιαλών κρασιού, στα εργαλεία αμπελοοινικής τέχνης, αλλά και στη νέα ενότητα σκευών κατανάλωσης κρασιού από την αρχαιότητα.

Στις 20.00, ο συνθέτης Δημήτρης Μαραμής θα παρουσιάσει το νέο του έργο σε πρώτη εκτέλεση με τίτλο Συμπόσιον.Το Συμπόσιον είναι ένας κύκλος τραγουδιών με θέμα το κρασί και τον έρωτα μέσα από διαφορετικές εποχές της ελληνικής ποίησης, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Για πρώτη φορά προστίθεται στην ελληνική μουσική εργογραφία ένα έργο με τραγούδια αποκλειστικά για το κρασί και τις ανθρώπινες ηδονές, έτσι όπως εκφράστηκαν μέσα από την εξέλιξη της ελληνικής γλώσσας στην αδιάκοπη πορεία της στους αιώνες.Μελοποιείται αρχαία, ελληνιστική, βυζαντινή, φαναριώτικη, μεσοπολεμική και σύγχρονη ελληνική ποίηση με θέμα τη μέθη του οίνου, τον τρύγο και το αμπέλι, τα βακχικά όργια, τις ηδονές και την ηδύτητα του έρωτα. Ποιήματα και κείμενα των Ευριπίδη, Ανακρέοντα, ευαγγελιστή Ιωάννη, Αθ. Χριστόπουλου, Κ. Κρυστάλλη, Γ. Δροσίνη, Κ. Π. Καβάφη, Μυρτιώτισσας, Ν. Λαπαθιώτη, Γ. Ρίτσου και άλλων ποιητών αποτελούν τις ψηφίδες που συνθέτουν το Συμπόσιον.

Ερμηνεύει ο Θοδωρής Βουτσικάκης. Συμμετέχει η Μέλα Γεροφώτη. Στο πιάνο ο συνθέτης.  
Έναρξη: 20.00 /

 ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
 Το Μουσείο Οίνου Γεροβασιλείου στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού και στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών

Το Μουσείο Οίνου Γεροβασιλείου έχει την τιμή να συμμετάσχει στην έκθεση που διοργανώνει το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών «Δώρα της γης με αντοχή στον χρόνο». Μέρος της μοναδικής συλλογής ανοιχτηριών του Μουσείου Οίνου Γεροβασιλείου θα φιλοξενηθεί στους χώρους του Τελλογλείου. Τα εγκαίνια της έκθεσης είναι τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2015, στις 20.00.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.teloglion.gr


Παράλληλα το Μουσείο Οίνου Γεροβασιλείου έχει την τιμή να συμμετάσχει στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού. Το Σάββατο 23 Μαΐου 2015, στις 19.00, στο αμφιθέατρο «Μελίνα Μερκούρη»  του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού, η χημικός-οινολόγος και υπεύθυνη εξωτερικής επικοινωνίας του κτήματος Γεροβασιλείου Αλεξάνδρα Παπαδάκη θα μιλήσει για την αειφορία στο Κτήμα Γεροβασιλείου κατά την ημερίδα: "…Ζώα, φυτά, πράγματα. Βιώσιμη ανάπτυξη και οικοσυστήματα".Περισσότερες πληροφορίες στο www.mbp.gr
www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP