3/4/15

Τσίπρας: Δωρεάν πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας


Το στόχο της κυβέρνησης να καταστήσει εκ νέου την υγεία από θύμα της λιτότητας και των μνημονίων θεμελιώδες δικαίωμα για κάθε πολίτη της χώρας υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Ανακοίνωσε δωρεάν πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας για όλους τους πολίτες, 4.500 προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού για τις μονάδες υγείας και σειρά μέτρων για την ενίσχυση των παρεχόμενων υπηρεσιών, ενώ τόνισε ότι δεν θα υπάρχει παραμικρή ανοχή σε σκάνδαλα και σχέδια κερδοσκοπίας στο χώρο της υγείας. Επίσης προανήγγειλε την κατάργηση των μνημονιακών νόμων που έπληξαν την υγεία. 
Σε ό,τι αφορά τις προσλήψεις οι 700 θα πάνε στα νησιά Αιγαίου, τη Θράκη, τη δυτική Μακεδονία, και τη Θεσπρωτία.  Προανήγγειλε, ακόμη, παρέμβαση στις ΜΕΘ και προσλήψεις ώστε να ανοίξουν όλες οι κλινικές, ογκολογικά νοσοκομεία, ψυχιατρεία.
«Θα εργαστούμε  για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα του ΕΣΥ. Είχε προβλήματα και πριν το μνημόνιο, αλλά τα τελευταία χρόνια δέχτηκε πυρηνική βόμβα στα θεμέλια του, δεν αρμόζει αυτή η εικόνα σε σύστημα υγείας Ευρωπαϊκής χώρας όπως η Ελλάδα. Αυτό θα αλλάξει, δεν είναι όλα αριθμοί, συμβάσεις, ποσά. Είναι υγειά, είναι αγαθό», είπε ο πρωθυπουργός.
«Το μνημόνιο προκάλεσε την παθητική ιδιωτικοποίηση της υγείας, άνοιξε τον δρόμο για την άλωση της δημόσιας υγείας, δεν στήριξε το ΕΣΥ, μόνο τους ιδιώτες. Αυτό το πλήρωσαν οι πολίτες. Περίπου 2,5 εκατ ανθρώπων είναι  ανασφάλιστοι, μειώθηκαν οι εργαζόμενοι της υγείας, οι παροχές προς τος πολίτες. Η απορρύθμιση ονομάστηκε μεταρρύθμιση, οι απολύσεις κινητικότητα, το λουκέτο στα νοσοκομεία αλλαγή χρήσης», τόνισε ο κ. Τσίπρας.
Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι πρωταρχικό μέλημα είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων και η ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών στην υγεία και  η διεύρυνση των παροχών σε φάρμακα, εξετάσεις, εμβόλια.
Αποδείξαμε τη βούληση μας, όπως είπε, καταργώντας το πεντάευρω.
«Επεξεργαζόμαστε όλες τις θετικές μεταρρυθμίσεις όπως ο ηλεκτρονικός φάκελος που αποτελεί άλλωστε ευρωπαϊκή υποχρέωση της χωράς. Θα συνεργαστούμε με τις ένοπλες δυνάμεις, ιδίως τα νοσοκομεία τους», ανέφερε.
Στη συνέχεια σημείωσε την κατάργηση της διάταξης για τη ρατσιστική διαπόμπευση των οροθετικών.
«Στόχος μας είναι επίσης η χάραξη φαρμακευτικής πολιτικής, θα στηρίξουμε την εγχώρια φαμακοβιομηχανία, με κίνητρα άμεσα και έμμεσα για την αύξηση της χρήσης ελληνικών φαρμάκων. Δεν θα ανεχθούμε κερδοσκοπία και διαφθορά. Προωθούμε την ενοποίηση των πληροφοριακών συστημάτων από την οποία θα εξοικονομηθούν σημαντικά ποσά», υπογράμμισε.
Τέλος δεσμεύτηκε ότι η υγειά θα γίνει και πάλι αγαθό για τους πολίτες, «γιατί μέχρι τώρα ήταν το μεγάλο θύμα του μνημονίου. Θα ξεκινήσουμε από το χώρο της υγείας την μάχη για την ανασυγκρότηση της υγείας, της κοινωνίας, της χωράς. Βήμα βήμα θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε μια χώρα για την οποία θα είμαστε περήφανοι», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Είναι η τρίτη φορά τις τελευταίες δυο δεκαετίες που πρωθυπουργός επισκέπτεται το υπουργείο.
Το είχε πράξει ο Μητσοτάκης το 1990 επισκεπτόμενος το υπουργείο επί ηγεσίας Σούρλα και το 1997 ο Σημίτης επί Κώστα Γείτονα.
Τον έντονο συμβολισμό της επίσκεψης επισήμανε ο κ. Σακελλαρίδης ανοίγοντας την εκδήλωση, λέγοντας πως ο πρωθυπουργός θεωρεί πολύ σημαντικό το συγκεκριμένο υπουργείο και τα θέματα που διαχειρίζεται.
Η σημερινή κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να πολεμήσει και να εξαλείψει την υγειονομική φτώχεια που πλήττει τη χώρα, είπε ο υπουργός υγείας, καλωσορίζοντας τον πρωθυπουργό. Όλοι μας εργαζόμαστε σκληρά για να το καταφέρουμε, έχουμε δίπλα μας όλους τους εργαζόμενους, είπε.

www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP