7/4/15

Φεύγει ένα οικόπεδο φιλέτο Aπαλλαγή του δήμου Θερμαϊκού από «βραχνά» 1,2 εκατ. ευρώ.
Έτσι χαρακτηρίζει την απόφασή της η διοίκηση  να παραιτηθεί της διεκδίκησης  οικοπέδου 4,2 στρεμμάτων, με κτίσμα 598 τετρ. μέτρων στην Επανομή. 
Πρόκειται για οικόπεδο φιλέτο, που βρίσκεται στην περιοχή «Κόγιο» της Επανομής και προοριζόταν για Πολιτιστικό
Κέντρο. Η συγκεκριμένη έκταση ήταν ιδιοκτησία της Ε.Α.Σ.Θ. και μετά την χρεοκοπία της το διεκδικούσε η Αγροτική Τράπεζα.
Η τράπεζα ζητούσε από τον δήμο1,2 εκατ. ευρώ περίπου. Παράλληλα  απέρριψε όλες τις προτάσεις του Δήμου για διευθέτηση του θέματος –για παράδειγμα, ανταλλαγή οικοπέδων- και άφησε να εννοηθεί ότι θα κινηθεί νομικά για την υποχρεωτική ικανοποίηση των αξιώσεων της.
 Η διοίκηση του δήμου προχώρησε στη δρομολόγηση των απαιτούμενων νομικών ενεργειών για την έκδοση δικαστικής απόφασης για την ακύρωση και τελικά την άρση της απαλλοτρίωσης.
Πολλοί χαρακτηρίζουν την απόφαση της διοίκησης τραγικό λάθος και λαθεμένη την αποδοχή των όρων της Τράπεζας. Η διεκδίκηση έπρεπε να πάει μέχρι τέλους και δεν έπρεπε να προτιμηθεί η εύκολη λύση της λογιστικής τακτοποίησης.
Μπορεί η αξία του οικοπέδου να είναι υπερτιμημένη και ούτε ο δήμος να είναι σε θέση να διαθέσει αυτό το ποσό, όμως το γεγονός είναι ότι από το δημοτικό διαμέρισμα Επανομής χάνεται ένα οικόπεδο φιλέτο.

www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP