29/4/15

Συμπολιτεία Θερμαϊκού για τον ΠοταμόH «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» καταγγέλει την ανεξήγητη επιμονή της δημοτικής αρχής να συγκαλέσει «κατεπείγουσα» και «έκτακτη» συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού, το απόγευμα της Πέμπτης 30 Απριλίου, λίγες ώρες πριν τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς, προκειμένου να πετύχει την παραχώρηση της έκτασης-φιλέτου των 23,5 στρεμμάτων του Ποταμού Επανομής στην
ανώνυμη εταιρεία ΤΕΘ Α.Ε. Πολύ περισσότερο που αυτή η νέα παραχώρηση, γίνεται ένα μόλις μήνα μετά την απόρριψη από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης ανάλογης πραξικοπηματικής προσπάθειας εκχώρησης στην ΤΕΘ, της ωραιότερης παραλίας που υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.
Έγκαιρα η παράταξή μας είχε καλέσει το δήμαρχο Θερμαϊκού Γιάννη Μαυρομάτη να προχωρήσει, μετά την απόφαση της Αποκεντρωμένης, στη δημοπράτηση από το Δήμο των αναψυκτηρίων του Ποταμού, προκειμένου να μη χαθούν και αυτή τη χρονιά σημαντικά έσοδα. Αντί αυτού η δημοτική αρχή, επιμένοντας σε μία τακτική που θυμίζει άλλες εποχές, μεθοδεύει την παραχώρηση των πέντε αναψυκτηρίων στην ανώνυμη εταιρεία ως «προίκα», μαζί με την έκταση των 23,5 στρεμμάτων. Και μάλιστα αντί του ευτελούς ποσού των 195.000 ευρώ για έξι χρόνια, ποσό που θα μπορούσε να μπει στα ταμεία του Δήμου από την εκμετάλλευση  ενός έτους των τουριστικών περιπτέρων.
Η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού», όπως κατ’ επανάληψη δήλωσε στο δημοτικό συμβούλιο, δεν είναι αντίθετη στην ενδυνάμωση της «Τουριστικής Επιχείρησης Θερμαϊκού» και του ρόλου που αυτή έπρεπε να διαδραματίζει στην ανάδειξη και προβολή των τουριστικών πλεονεκτημάτων της περιοχής. Θεωρεί όμως ότι η δημοτική περιουσία και η όποια αξιοποίησή της πρέπει να γίνεται συντεταγμένα και μόνο υπό την επίβλεψη του ανώτατου οργάνου του Δήμου Θερμαϊκού, που είναι το δημοτικό του συμβούλιο. Το οποίο, αν γίνει τελικά η παραχώρηση της έκτασης του Ποταμού, θα παρακολουθεί ως απλός θεατής, χωρίς να μπορεί να αντιδράσει σε ενδεχόμενη απώλεια της καταπληκτικής αυτής έκτασης.
Η παράταξή μας θέλει να διαβεβαιώσει ότι όπως με συνέπεια έπραξε αυτό τον ένα χρόνο από την ίδρυσή της, θα υπερασπιστεί με κάθε νόμιμο τρόπο τα συμφέροντα του δήμου Θερμαϊκού και των δημοτών του, βάζοντας φρένο στις επιδιώξεις όσων ονειρεύονται την εξαέρωση της δημοτικής περιουσίας.

www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP