28/4/15

  Το ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. επιτελώντας το κοινωνικό του ρόλο και με γνώμονα την ανάγκη προσφοράς και αλληλεγγύης προς το κοινωνικό σύνολο και τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας,  διοργανώνει μια υπαίθρια κοινωνική/ψυχαγωγική εκδήλωση  με σκοπό τη συλλογή γάλακτος -σε μορφή κονσέρβας- και τροφίμων.  Τα συγκεντρωθέντα  τρόφιμα θα διατεθούν για την ενίσχυση του «Χαμόγελου του Παιδιού» και του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Θερμαικού.
     Η συγκεκριμένη δράση η οποία έχει τίτλο «ο ΕΝΑΣ στηρίζει τον άλλον ΕΝΑΝ!»,  θα πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία των σχολείων (Δημοτικών και Γυμνασίων) της Ν. Μηχανιώνας, Κερασιάς και Αγγελοχωρίου. Το project περιλαμβάνει τη χρησιμοποίηση  των κονσερβών  από τα παιδιά με παιγνιώδη και ψυχαγωγικό τρόπο, π.χ. τη δημιουργία τρισδιάστατων λέξεων στην αυλή των σχολείων τους λέξεων απλών γεμάτων νόημα και ουσία όπως:
Αγαπώ. Νιώθω. Ευχαριστώ. Δίνω. Εμείς. Ζωή.
 Λέξεις που σίγουρα οι μαθητές τις γνωρίζουν, αλλά κατά τη διάρκεια της… τρισδιάστατης κατασκευής τους θα έχουν τη δυνατότητα να συνειδητοποιήσουν καλύτερα το νόημά τους.
    Μετά την πραγματοποίηση  της δράσης, οι κονσέρβες θα δοθούν στο «Χαμόγελο του παιδιού» ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο το έργο μιας οργάνωσης που έχει ταυτιστεί με το ενδιαφέρον και την φροντίδα για τα παιδιά καθώς και στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Θερμαϊκού
 Υπεύθυνη δράσης είναι η υπάλληλος του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ  Ανδρονίκη Ράπτη και  η επιμέλεια της τρισδιάστατης κατασκευής  είναι εθελοντική προσφορά της Μελίνας Κυπριανίδου

www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP