5/3/15

Π. Κουρουμπλής: Με εισοδηματικά κριτήρια η συμμετοχή στα φάρμακαΤη συμμετοχή των ασφαλισμένων στα φάρμακα ανάλογα με εισοδηματικά κριτήρια προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουπλής.
"Θα διαβαθμίσουμε τη συμμετοχή με βάση τις οικονομικές δυνατότητες", τόνισε σημειώνοντας πως "δεν θα υπάρξει αυξήση, αλλά δικαιότερη κατανομή" και πως αυτό θα γίνει "για να προστατεύσουμε τους αδυνάτους".
Για το πού θα βρεθούν χρήματα τόνισε ότι θα πληρώσουν από τους ισολογισμούς τους οι πολυεθνικές των φαρμάκων.
Εν τω μεταξύ, μιλώντας στο Πρωινό ΑΝΤ1 ο υπουργός Υγείας έκανε λόγο για «λεόντειες» συμβάσεις με γερμανικές εταιρείες σε βάρος του Δημοσίου. Σύμφωνα με τον κ.Κουρουμπλή, πρόκειται για συμβάσεις εκατομμυρίων ευρώ, για τεχνική βοήθεια στον τομέα της Υγείας, η οποία δεν έχει ποτέ παραδοθεί. Ο υπουργός έκανε λόγο για καταβολή ποσού ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ, από το οποίο έχει παραδοθεί λιγότερο από 10%, ενώ αναφέρθηκε σε έκθεση που έχουν πληρωθεί με 700.000 ευρώ.
Σχετικά με το 5ευρω στα νοσοκομεία τόνισε ότι «είναι τελειωμένη υπόθεση» η οποία θα κατατεθεί εντός των ημερών.
Παράλληλα, προανήγγειλε τις προσλήψεις 1.000 γιατρών και 80 ακτινολόγων στα νοσοκομεία της χώρας, μέχρι τον Απρίλιο.
Ξεκαθάρισε τέλος, διαψεύδοντας δημοσίευμα, ότι έγινε περικοπή στους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων. Ο Υπουργός διευκρίνισε την καθιερωμένη διαδικασία, η οποία προβλέπει ότι όταν έχουν διαθέσιμα τα νοσοκομεία τα χρησιμοποιούν για τον επόμενα μήνα, ενώ αυτά που έχουν έλλειμμα καλύπτεται. Ενώ υπογράμμισε ότι η παραπάνω ενέργεια αφορούσε στα διαθέσιμα του Ιανουαρίου για τον Φεβρουάριο και όχι του Φεβρουαρίου για τον Μάρτιο.

www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP