3/2/15

Σχέδιο Γιούνκερ για κατάργηση της τρόικας


Σχέδιο για κατάργηση της τρόικας έχει στα σκαριά ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σύμφωνα με την Handelsblatt.
Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα, οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεν θα πρέπει να ταξιδέψουν στην Αθήνα.

«Τώρα πρέπει να βρούμε γρήγορα μια εναλλακτική λύση
για αυτό», φέρεται να εκμυστηρεύτηκε ο κ. Γιούνγκερ σύμφωνα με την Handelsblatt η οποία επικαλείται κύκλους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Η αντίδραση του κ. Γιούνκερ φαίνεται να είναι θετική στη θέση του νέου Ελληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα αλλά και του υπουργού Οικονομικών, ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν επιθυμεί να συνεργαστεί με την τρόικα.
Δεδομένου ότι οι επισκέψεις της Τρόικα αντιλαμβάνονται ως ταπεινωτικές από τους Ελληνες, λέει η εφημερίδα, ο πρόεδρος της Κομισιόν θα μπορούσε ενδεχομένως να κάνει αυτό το βήμα κατάργησης των επισκέψεων των τεχνικών κλιμακίων και να επικεντρωθεί μόνο στους γενικούς στόχους της οικονομικής πολιτικής.
«Η παραχώρηση αυτή ήταν δυνατή, αλλά μόνο εάν η νέα αρχή της ελληνικής κυβέρνησης ομολογήσει προηγουμένως συμφωνηθέντα μέτρα λιτότητας και μεταρρυθμίσεων» λέει η Handelsblatt. Τονίζει επίσης ότι ο Γιούνγκερ κατανοεί πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θέλει να αυξήσει τον κατώτατο μισθό.

www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP