18/2/15

Ημερίδα για την βία κατά των γυναικών και την ισότητα των δύο φύλωνΗμερίδα με θέμα «Βία κατά της γυναίκας – Ενδοοικογενειακή βία – Ισότητα των δύο φύλων» οργανώνει ο δήμος Θερμαϊκού, το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου, στις 9.30 το πρωί, στο ξενοδοχείο XENIA HLIOS, στην Παραλία Περαίας.


Την ευθύνη για την υλοποίηση της ημερίδας έχει η αντιδημαρχία Παιδείας, Νεολαίας, Αλληλεγγύης – Πρόνοιας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Απασχόλησης. Στόχος είναι η ενημέρωση για την πρόληψη και την αντιμετώπιση ενός κοινωνικού φαινομένου, που σύμφωνα με τα στοιχεία στα χρόνια της κρίσης παίρνει μεγάλες διαστάσεις, ενώ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης θα ενημερώσει για την υπογραφή της «Χάρτας ισότητας των δύο φύλων».

Ο κατάλογος των προσκεκλημένων ομιλητών στην ημερίδα είναι ο ακόλουθος:
·       Ιωάννης Μακρής, διδάκτωρ Νομικής του ΑΠΘ και νομικός σύμβουλος του δήμου Θερμαϊκού, με θέμα: «Ανάλυση  του Ν. 3500/2006 για την αντιμετώπιση της Ενδοοικογενειακής Βίας – Στόχοι – Εφαρμογή – Συμπεράσματα, ανάλυση του Άρθρου 23 που αφορά τους Διευθυντές Σχολείων, Δικαστικές Αποφάσεις – Στατιστικά Στοιχεία όσο αφορά υποθέσεις που δικάζονται ή δεν φτάνουν ποτέ στην αίθουσα του δικαστηρίου».

·       Κατερίνα Χλοροκώστα, ICRC ειδική σύμβουλος εξαρτήσεων, Pg. δραματοθεραπεύτρια, σύμβουλος στο Κέντρο Συμβουλευτικής και Υποστήριξης Εφήβων και των Οικογενειών τους του Δήμου Θερμαϊκού, με θέμα: «Αν δεν κλείναμε τα μάτια...».

·       Ελένη Καντόγλου, αξιωματικός ΕΛΑΣ, ψυχολόγος, με θέμα: «Ο ρόλος της αστυνομίας στην ενδοοικογενειακή βία».

·       Κωνσταντίνα Μοσχοτά, αντιπρόεδρος της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Καταφύγιο της Γυναίκας» με θέμα: «Ο σκοπός της ΜΚΟ, το προφίλ των κακοποιημένων γυναικών και τι μπορεί να βρει στο «Καταφύγιο της Γυναίκας» μια κακοποιημένη γυναίκα.

·       Ματθαίος Τσιούγκας, ιατροδικαστής Θεσσαλονίκης, με θέμα: «Ενδοοικογενειακή βία και παιδιά».

·       Σωτήρης Μουρουβέλης, προϊστάμενος κοινωνικής υπηρεσίας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με θέμα: «Εμπειρία πάνω σε προγράμματα με μονογονεϊκές οικογένειες».

·       Ρωξάνη Κωστατζίκη, μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και πρόεδρος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων – Ισότητας, με θέμα: «Ιστορική Αναδρομή και τι ισχύει σήμερα».
Την ημερίδα συντονίζει η φοιτήτρια δημοσιογραφίας Αριστέα – Κωνσταντία Διβανή, ενώ μετά το πέρας των εργασιών της θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.


www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP