18/2/15

Σακελλαρίδης: Ούτε με πιστόλι στον κρόταφο, παράταση του μνημονίου


Απορρίπτει το τελεσίγραφο του Eurogroup για παράταση του μνημονίου η κυβέρνηση, δηλώνοντας ότι επιδιώκει πολιτική λύση κι όχι τεχνοκρατική. «Δεν πρόκειται να ζητήσουμε παράταση του μνημονίου, ούτε με το πιστόλι στον κρόταφο» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ.Σακελλαρίδης, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να αναζητεί αμοιβαία επωφελή συμφωνία.
Σε ό,τι αφορά τα αιτήματα του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ για ενημέρωση, απάντησε πως ο πρωθυπουργός είναι στη διάθεση των πολιτικών αρχηγών. «Η ελληνική κυβέρνηση είναι προσηλωμένη στην αμοιβαία επωφελή συμφωνία. Έχει δείξει από τη δική της πλευρά ότι αυτό που αναζητεί είναι κοινοί τόποι ώστε να προκύψει μια κοινή λύση» δήλωσε ο κ. Σακελλαρίδης στο Mega, προσθέτοντας: «Η κυβέρνηση αισθάνεται ότι έχει δίκιο και έχει τον κόσμο μαζί της».
Ο ίδιος δήλωσε πως η Αθήνα θέλει πολιτική λύση και όχι τεχνοκρατική, όπως επιμένει το Βερολίνο. «Είμαστε έτοιμοι για όλα, εκτός από τα μέτρα που θα ανακουφίσουν όσους πλήττονται από την κρίση» σημείωσε και επανέλαβε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα ζητήσει παράταση αυτού του προγράμματος «ούτε με το πιστόλι στον κρόταφο».
«Είμαστε δεσμευμένοι από τη λαϊκή εντολή» επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρωπος και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα δεν θα συρθεί εκβιαστικά στην παράταση του τρέχοντος προγράμματος.
Σε ερώτηση σχετικά με τη χρηματοδότηση των τραπεζών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εμφανίστηκε καθησυχαστικός. «Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τη χρηματοδότηση τραπεζών. Βρισκόμαστε σε επικοινωνία με την ΕΚΤ και υπάρχουν διαβεβαιώσεις ότι θα συνεχίσει απρόσκοπτα η χρηματοδότηση των τραπεζών» δήλωσε και παρέπεμψε προς επιβεβαίωση στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα.
Ερωτηθείς για το αν ο πρωθυπουργός θα συγκελέσει συνάντηση πολιτικών αρχηγών -όπως ζητά το Ποτάμι- ή εάν θα ενημερώσει με κάποιον άλλο τρόπο -όπως ζητά το ΠΑΣΟΚ- για τα αποτελέσματα του Eurogroup, ο κ. Σακελλαρίδης απάντησε: «Όποιος πολιτικός αρχηγός επιθυμεί ενημέρωση θα την λάβει από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, είτε από τον αντιπρόεδρο Γιάννη Δραγασάκη, είτε από τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη».

www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP