2/2/15

Ενθουσιασμός και συγκίνηση στην τελετή βράβευσης των αριστούχων μαθητώνΜεγάλος ενθουσιασμός, πολλά χειροκροτήματα και έντονη συγκίνηση επικράτησαν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, στο αμφιθέατρο του «ΚΑΠΠΑ 2000» στην Περαία, όπου ο δήμος Θερμαϊκού βράβευσε τους αριστούχους μαθητές της προηγούμενης ακαδημαϊκής περιόδου 2013 - 2014, τους εθελοντές εκπαιδευτικούς που διδάσκουν στο Κοινωνικό Φροντιστήριο, αλλά και τους
εκπροσώπους της εκκλησίας, οι οποίοι παρέχουν χώρους για να γίνονται τα μαθήματα. Επίσης, τίμησε τον οινοποιό Βαγγέλη Γεροβασιλείου, ο οποίος επί δεκαετίες δραστηριοποιείται στην περιοχή και τα κρασιά του ταξιδεύουν σε ολόκληρο τον κόσμο.    

Δεκάδες μαθητές απ’ όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα, συνοδευόμενοι από συγγενείς και φίλους, παρέλαβαν τις διακρίσεις και ένα βιβλίο των συγγραφέων της περιοχής (Σπύρος Κουζινόπουλος, Αντώνης Ματζάρης, Θεοχάρης Παζαράς και Θωμάς Κοροβίνης).   

Στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης επεσήμανε όχι μόνο την προσπάθεια των μαθητών, αλλά και το αποτέλεσμα, αφού όσοι βραβεύτηκαν τα κατάφεραν πολύ καλά ξεπερνώντας τόσο τις μαθησιακές δυσκολίες, όσο και τις περισπάσεις της καθημερινότητας. «Εύχομαι να συνεχίσετε στους ίδιους ρυθμούς και να εξελιχθείτε σε καλούς επιστήμονες ή επαγγελματίες και χρήσιμους ανθρώπους για την κοινωνία είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος. Ο ίδιος εξήγησε τους λόγους που ο δήμος βραβεύει τον οινοποιό και επιχειρηματία Βαγγέλη Γεροβασιλείου και μάλιστα στην τελετή για τους αριστούχους μαθητές. «Είναι ένας άνθρωπος που υλοποίησε το όραμά τους χωρίς να περιμένει να τον ευνοήσουν οι συνθήκες, αντίθετα, στην πορεία του άνοιξε δρόμους, εκεί που δεν υπήρχαν, ενώ δεν έμεινε στον στεγνό επαγγελματισμό» υπογράμμισε ο Γιάννης Μαυρομάτης, ο οποίος τόνισε: «Χωρίς αμφιβολία πρόκειται για μια πορεία, για την οποία αξίζει να μάθουν οι νέοι άνθρωποι. Θα αποτελέσει θετικό ερέθισμα γι’ αυτούς, αφού αποτελεί πρακτική απόδειξη για το που μπορεί να φτάσει κάποιος στην Ελλάδα και από την Ελλάδα αν δουλέψει πολύ με μεράκι, επιμονή, σχέδιο και σύστημα».  

Ο ίδιος ο Βαγγέλης Γεροβασιλείου δήλωσε συγκινημένος και συνέστησε στα παιδιά να ακολουθήσουν στη ζωή τον δρόμο της καρδιάς τους και να δουλέψουν σκληρά.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από τραγούδια που απέδωσαν εξαιρετικά οι χορωδίες λυκείων της περιοχής και ολοκληρώθηκε με δεξίωση, στην οποία προσφέρθηκε κρασί παραγωγής του Βαγγέλη Γεροβασιλείου.   


www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP