10/2/15

Πώς σχολίασαν τα κόμματα τις προγραμματικές δηλώσεις

Τον προβληματισμό της για το εάν οι προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού οδηγούν σε επιτυχή διαπραγμάτευση εκφράζει η Νέα Δημοκρατία σε σχόλιο για την ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.
Αναλυτικά το σχόλιο στελεχών της ΝΔ που έγινε έπειτα από σύσκεψη αρμοδίων στελεχών, υπό τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, έχει ως εξής: «Η ΝΔ στηρίζει την προσπάθεια για επωφελή συμφωνία.
Σημειώνεται ότι για 1η φορά ο κ. Τσίπρας αναγνώρισε ότι τα πρωτογενή πλεονάσματα είναι προϋπόθεση εθνικής κυριαρχίας και ενίσχυσης της διαπραγματευτικής θέσης της χώρας, ξεχνώντας όμως ότι αυτό ήταν επίτευγμα της προηγούμενης κυβέρνησης που ο ίδιος πολέμησε συστηματικά. Η ΝΔ εκφράζει όμως το βαθύ της προβληματισμό για το εάν θα υπάρξει επιτυχής διαπραγμάτευση με τα όσα ακούστηκαν».
Τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού σχολίασε η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη: «Η αποψινή ομιλία του πρωθυπουργού δικαίωσε τις προσδοκίες του ελληνικού λαού.
»Αφήνοντας πίσω τη μνημονιακή περίοδο η κυβέρνηση εθνικού σκοπού όντως πρωτοτυπεί αρνούμενη να κάνει τις γνωστές κωλοτούμπες και δηλώσεις μετανοίας στον ξένο παράγοντα που είδαμε τα τελευταία 5 χρόνια. Η πατρίδα μας πλέον διαθέτει όρθιους κυβερνήτες που κάνουν τους Έλληνες υπερήφανους».
Οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ήταν έκθεση προεκλογικών ιδεών, σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι.
«Το καλό σενάριο είναι ότι το κυβερνητικό σχέδιο το δημιουργούν τώρα. Το κακό σενάριο  είναι ότι θα κυβερνήσουν σαν αντιπολίτευση, μόνο με υποσχέσεις», συμπληρώνει το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη.
«Ο κ. Τσίπρας πρέπει επιτέλους να πει στους πολίτες όχι εκείνα που ονειρευόταν προεκλογικά αλλά εκείνα που θα βγάλουν τη χώρα από το αδιέξοδο. Ο χρόνος λιγοστεύει. Χρειαζόμαστε θαρραλέες αποφάσεις και ενα πατριωτικό σχέδιο διαπραγμάτευσης που θα κρατήσει  την Ελλάδα στο κέντρο της Ευρώπης», καταλήγει.
Ο κ. Τσίπρας μίλησε με την άνεση της αντιπολίτευσης και όχι με την υπευθυνότητα της κυβέρνησης, τονίζει το ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
«Πίσω από την στομφώδη αλαζονεία της αντίληψης πως η δημοκρατία στη χώρα αρχίζει να λειτουργεί στις 25 Ιανουαρίου με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, κρύφτηκε η αδυναμία να ειπωθεί κάτι συγκεκριμένο και ολοκληρωμένο», σχολιάζει η Χαριλάου Τρικούπη.
Κάνει μάλιστα λόγο για «αόριστες παροχές» προς τους πολίτες, οι οποίες «δεν έχουν καμία σχέση με το λεγόμενο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» και για πλήρη αδυναμία «να παρουσιασθεί σοβαρή και ολοκληρωμένη πρόταση προς την Ευρωζώνη για τα επόμενα βήματα, δηλαδή για το τι εννοεί η κυβέρνηση με την έκφραση "πρόγραμμα γέφυρα"».

www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP