5/1/15

Έτοιμος ο μηχανισμός του δήμου για το νέο κύμα κακοκαιρίαςΕνόψει του νέου κύματος κακοκαιρίας που αναμένεται –με βάση την Εθνική μετεωρολογική Υπηρεσία- από σήμερα το βράδυ το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του δήμου Θερμαϊκού έχει εκπονήσει σχέδιο δράσης για την προστασία των αστέγων σε έκτακτες καιρικές συνθήκες, σύμφωνα με τις οδηγίες της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωνόμενης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης και την Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Ειδικότερα, έχουν προσδιοριστεί οι χώροι φιλοξενίας των αστέγων σε περιπτώσεις έκτακτων καιρικών συνθηκών στα ΚΑΠΗ Περαίας, Νέας Μηχανιώνας και Επανομής, ενώ παραμένει σε ισχύ η τηλεφωνική γραμμή έκτακτης ανάγκης του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης (197). Άλλωστε η ετοιμότητα των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου δοκιμάστηκε με αποτελεσματικότητα στην περίπτωση της πλημμυροπαθών Ρομά κατά τις προηγούμενες ημέρες, αλλά και με το δριμύ κύμα ψύχους της προηγούμενης εβδομάδας.
Ταυτόχρονα, η Αντιδημαρχία Πρόνοιας και Αλληλεγγύης συμμετέχει σε πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας για την στέγαση και επανένταξη αστέγων, το οποίο έχει εγκριθεί και θα υλοποιηθεί στις αρχές του 2015.
Επίσης, ο δήμος Θερμαϊκού στέκεται στο πλευρό των συνδημοτών μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα σίτισης και φαρμακευτικής περίθαλψης μέσω της λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου και Φαρμακείου. Εκτός αυτού, σε συνεργασία με εθελοντές δημότες, γίνεται διανομή συσσιτίου σε άπορους συνανθρώπους μας. Ειδικά τις ημέρες των εορτών που διανύουμε διανεμήθηκαν μεγάλες ποσότητες τροφίμων, ρουχισμού και παιχνιδιών σε οικογένειες που ζήτησαν τη βοήθεια των υπηρεσιών του δήμου. 
Επιπλέον, για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα διακοπής της ηλεκτροδότησης λόγω οφειλών, με πρωτοβουλία της διοίκησης του δήμου έχει συσταθεί η επιτροπή επανασύνδεσης στην οποία συμμετέχουν αιρετοί του δήμου και εκπρόσωπος της ΔΕΗ, η οποία επιλαμβάνεται σε περίπτωση ανάγκης επανασύνδεσης του ηλεκτρικού ρεύματος.

1 σχόλια:

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΔΑΣ 8 Ιανουαρίου 2015 - 9:08 μ.μ.  

Θερμαϊκέ, όταν λες πως ο μηχανισμός του Δήμου είναι έτοιμος για το νέο κύμα κακοκαιρίας, τι ακριβώς εννοείς; Ότι θα βλέπεις τον πάγο στους δρόμους από το παράθυρο; Έκανα το λάθος και ανέβηκα χτες στην Επανομή την ανηφόρα προς το νεκροταφείο!!! Το οδόστρωμα έμοιαζε με πίστα... πατινάζ!!! Γιατί δεν έβαλε ο εντεταλμένος μια προειδοποιητική πινακίδα; Ευτυχώς που υπήρχε ο φράχτης και σταμάτησε εκεί το αμάξι μου!!!

www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP