26/1/15

Ιστορική νίκη ΣΥΡΙΖΑ

alexis 
Νέο πολιτικό τοπίο διαμορφώνεται στη χώρα μετά τη χθεσινή ιστορική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Το αποτέλεσμα της κάλπης δίνει ισχυρή εντολή στον Αλ. Τσίπρα για αλλαγή σελίδας. Ο νικητής των εκλογών θα έχει σήμερα συνάντηση με τον Π. Καμμένο για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, της πρώτης με κορμό την Αριστερά, ενώ αναμένεται να ζητήσει την ανοχή του Στ. Θεοδωράκη και του Δ. Κουτσούμπα.

 Σύριζα από την πολυπόθητη αυτοδυναμία ο ΣΥΡΙΖΑ μη εξασφαλίζοντας τις 151 έδρες στη νέα βουλή.Το ποσοστό για το κόμμα της Αριστεράς ξεπέρασε το 36% απέχοντας σχεδόν 8 μονάδες από τη δεύτερη Νέα Δημοκρατία.

Τρίτο κοινοβουλευτικό κόμμα αναδείχθηκε η Χρυσή Αυγή ενώ την τέταρτη θέση κατέλαβε το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη. 

Πέμπτη δύναμη του ελληνικού κοινοβουλίου θα είναι το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος.

Η μεγάλη έκπληξη των εκλογών σημειώθηκε από τους Ανεξάρτητους Έλληνες οι οποίοι διαψεύδοντας τις δημοσκοπήσεις, κατέλαβαν την έκτη θέση αφήνοντας τελευταίο ΠΑΣΟΚ.
Εκτός βουλής με ποσοστό έμεινε το ΚΙΝΗΜΑ του Γιώργου Παπανδρέου.
Άξιο αναφοράς είναι και το ντέρμπι των εξοκοινοβουλευτικών κομμάτων που εξελίχθηκε μεταξύ της Ένωσης Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη και της Τελείας του Απόστολου Γκλέτσου. Αμφότερα τα κόμματα κατέλαβαν ποσοστό μεγαλύτερο του 1,5% διόλου ευκαταφρόνητο αν αναλογιστεί κάποιος πως σε ορισμένες περιφέρειες είχαν περισσότερες ψήφους από κόμματα που μπαίνουν στη βουλή.ΣΥΡΙΖΑ: 36,03%            Έδρες: 149
ΝΔ: 28,15%                      Έδρες: 77
Χρυσή Αυγή: 6,34%       Έδρες: 17
Ποτάμι:         5,95%         Έδρες: 16
ΚΚΕ:               5,43%         Έδρες: 15
ΠΑΣΟΚ:  4,74%                Έδρες:   13
ΑΝΕΛ:        4,7%                Έδρες:  13

www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP