4/1/15

Ο Σύλλογος Γυναικών Αγίας Τριάδας, καταγγέλλει


Ο Σύλλογος Γυναικών Αγίας Τριάδας, Δήμου Θερμαϊκού, καταγγέλλει την παράνομη και εκδικητική απόλυση της Ε.Σ.,μέλους του Συλλόγου μας, από την εταιρεία τηλεφωνικών υπηρεσιών PBS, που έχει έδρα στο Φοίνικα της Καλαμαριάς.
Η Ε.Σ. απολύθηκε όταν αρνήθηκε να υπογράψει την καινούρια σύμβαση εργασίας με την οποία θα έχανε όλα τα εργασιακά της δικαιώματα αν και εργαζόταν στη συγκεκριμένη εταιρεία αρκετά χρόνια. Η Ε.Σ. δέχτηκε χυδαία και υβριστικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από την ιδιοκτήτρια της εταιρείας, επειδή ενημέρωσε το Σωματείο της, το ΣΕΤΗΠ, και δημοσιοποίησε την τακτική της εταιρείας.
Να  ακόμα  ένα  κρούσμα  βίας,  αυτό  της  ανεργίας  και της  απόλυσης,  της  φτώχειας  και της  ανασφάλειας  που  την  ακολουθεί.  Η  συναγωνίστριά μας  αρνήθηκε  να υποχωρήσει  αρνήθηκε  να  παζαρέψει  τα  εργασιακά  της  δικαιώματα  με  τον  εργοδότη  της,  ένα  παζάρι  που  γνώριζε  πολύ  καλά  ότι  θα  της  εξασφάλιζε  ένα  πιάτο  φαΐ  σήμερα  και  την  πείνα  αύριο.  Όπως  γνώριζε  πολύ  καλά  ότι  η  όποια  υποχώρηση  σήμερα  θα  έφερνε  νέα  επίθεση  αύριο.
Το  φαινόμενο  αυτό  της  εργασιακής  βίας  ούτε τυχαίο  είναι,  ούτε  άσχετο  με  το  εκμεταλλευτικό  σύστημα  το  οποίο  βιώνουμε,  και  δυστυχώς  είναι  πολύ  συχνό.  Σε  συνθήκες  κρίσης  ο αχόρταγος εργοδότης δεν αρκείται στον πλούτο που ήδη καρπώνεται, εξαπολύει νέες επιθέσεις για να «φάει» ακόμα περισσότερα.
Εμείς οι γυναίκες της ΟΓΕ λέμε ότι η ζωή αυτή, με αποδοχή της βίας ή του συμβιβασμού στα όρια της εξαθλίωσης, δεν αξίζει σε καμιά γυναίκα. Μπορούμε, έχουμε τη δύναμη να ορθώσουμε το ανάστημα μας!
 
Ο Σύλλογος Γυναικών Αγίας Τριάδας Δήμου Θερμαϊκού, ως μέλος της ΟΓΕ, καλεί όλες τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων να οργανωθούν και να παλέψουν μέσα από τους συλλόγους και τις ομάδες της ΟΓΕ για ουσιαστικά και άμεσα μέτρα ανακούφισης των γυναικών, για κάθε πρόβλημα που τις βασανίζει, στην προοπτική πλήρους ικανοποίησης των αναγκών τους. 
 
Απαιτούμε και αγωνιζόμαστε για μόνιμη και σταθερή δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς, πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, χωρίς να προσβάλλεται και να θίγεται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

                                                                                                                       Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναικών Αγίας  Τριάδας                  

www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP