22/1/15

Η ιδιοκτησία του ΚΑΠΠΑ 2000 επιστρέφει στο δήμο Θερμαϊκού


 
Στο δήμο Θερμαϊκού επιστρέφει ως ιδιοκτησία το ΚΑΠΠΑ  μετά την ανάκληση των σχετικών αποφάσεων παραχώρησης που είχε λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Θερμαϊκού. Η ανάκληση, την οποία τους τελευταίους μήνες δρομολόγησε η σημερινή δημοτική αρχή, κρίθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης  ως απολύτως σύννομη.

Οφείλεται στη μη τήρηση των όρων παραχώρησης από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που διαχειρίζεται το ΚΑΠΠΑ 2000, που διαχειρίζεται το κέντρο.


Σημειώνεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Θερμαϊκού με αποφάσεις του το 2001 και 2003 παραχώρησε  επ’ αόριστον τη χρήση αρχικά 30 και στη συνέχεια άλλων 25 στρεμμάτων –συνολικά 55 στρεμμάτων-  ιδιοκτησίας του δήμου στην Περαία προς την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «ΚΑΠΠΑ 2000» για την κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων που θα εξυπηρετούν άτομα με αναπηρία από την Κεντρική Μακεδονία και πολίτες του δήμου Θερμαϊκού. Στις αποφάσεις υπήρχε ο όρος ότι για να ισχύσει η συμφωνία η κατασκευή των εγκαταστάσεων (κλειστό γυμναστήριο, πισίνα, ξενώνας, αμφιθέατρο, γραφεία διοίκησης κ.λπ.) θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2008.

Με δεδομένο ότι η συμφωνία δεν τηρήθηκε από την πλευρά του «ΚΑΠΠΑ 2000» οι εγκαταστάσεις και ο εξοπλισμός  που υπάρχουν  επιστρέφουν στο Δήμο. Στην απόφαση για την επανάκαμψη της ιδιοκτησίας του ΚΑΠΠΑ  στο δήμο Θερμαϊκού το Δημοτικό Συμβούλιο προβλέπει, επίσης, την παραχώρηση για 15 χρόνια στην «ΚΑΠΠΑ 2000» του αμφιθεάτρου και των γραφείων της διοίκησης, προς εξυπηρέτηση των κοινωφελών δράσεων της εταιρίας, υπέρ των ατόμων με αναπηρία και των πολιτών της περιοχής. Στην ίδια απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο επισημαίνει την ανάγκη ο δήμος Θερμαϊκού και η «ΚΑΠΠΑ 2000» να σχεδιάσουν και να λειτουργήσουν από κοινού στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις προγράμματα  για την ανάπτυξη του προσαρμοσμένου αθλητισμού.

Για την απόφαση επανάκαμψης της ιδιοκτησίας του ΚΑΠΠΑ  ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης δήλωσε: «Η διαφάνεια και η νομιμότητα είναι καθοριστικής σημασίας για τη διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού. Η επιστροφή του ΚΑΠΠΑ  στην ιδιοκτησία του δήμου θα δώσει νέα δυναμική σε ένα σχέδιο που ξεκίνησε φιλόδοξα, αλλά δεν ολοκληρώθηκε. Στόχος μας είναι η πλήρης αξιοποίηση ενός αθλητικού , πολιτιστικού και κοινωνικού Κέντρου που είναι απαραίτητο για τα άτομα με αναπηρία ολόκληρης της Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και για τους πολίτες του Θερμαϊκού. Είμαστε πεπεισμένοι ότι το ΚΑΠΠΑ  μπορεί να εξελιχθεί σε δημιουργικό κύτταρο για την περιοχή, με ακτινοβολία σε ολόκληρο το δήμο Θερμαϊκού».  


www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP