9/12/14

Υποβάθμιση της λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας από τη διοίκηση Τζιτζικώστα
Μία νέα πρακτική υποβάθμισης των λειτουργιών του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Κεντρική Μακεδονία εγκαινίασε η διοίκηση Τζιτζικώστα κατά την συνεδρίαση της 8ης Δεκεμβρίου 2014. Συγκεκριμένα ενώ υπάρχουν μείζονα, κατεπείγοντα θέματα που αφορούν την Περιφέρεια και τους Πολίτες της, η πλειοψηφία επιχείρησε με διαδικαστικές μεθοδεύσεις την υποβάθμισή τους αρνούμενη τη δυνατότητα συζήτησης, ανάδειξης και επίλυσης των προβλημάτων αυτών στο βαθμό του δυνατού.
Αντί να εισαχθούν ως κατεπείγοντα και να προταχτούν της ημερήσιας διάταξης ως ιδιαίτερα κρίσιμα θέματα όπως:
1) Οι πλημμύρες που πλήττουν την πεδιάδα της Θεσσαλονίκης (Ν. Χαλκηδόνας) και του Κιλκίς προκαλώντας καταστροφές σε οικίες, κτηνοτροφικές μονάδες και επιχειρήσεις.
2) Η παρέμβαση των τευτλοπαραγωγών Ημαθίας, Θεσσαλονίκης και Σερρών, οι οποίοι με αγωνία έθεσαν τα ζήτηματα κλεισίματος των εργοστασίων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, τιων καθυστερήσεων πληρωμής των παραδοθέντων τεύτλων στη Βιομηχανία, των διαδικασιών εκποίησης του συνόλου της Βιομηχανίας.
3) Το μείζον ζήτημα της έλλειψης προσωπικού στις υπηρεσίες της Περιφέρειας και της προβληματικής λειτουργίας των υπηρεσιών, πρόβληματα τα οποία ανέδειξαν εκπρόσωποι των υπαλλήλων της Π.Ε. Χαλκιδικής και η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στην Περιφέρεια.
Η νέα μεθόδευση που επινοήθηκε από την πλειοψηφία της Περιφέρειας για την υποβάθμιση κρισίμων και κατεπειγόντων θεμάτων είναι η διαδικασία των Ανακοινώσεων.  Αντί  να συζητηθεί κάθε μείζον και επείγον ζήτημα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ώστε να τοποθετηθεί δημιουργικά η αντιπολίτευση, παρουσία των ενδιαφερομένων πολιτών,  ομάδων και των εκπροσώπων των ΜΜΕ, για να εξασφαλιστεί τόσο η δημοκρατική λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου όσο και η δημοσιότητα των συνεδριάσεων, η διοίκηση επιλέγει την μέθοδο των "Ανακοινώσεων", προκειμένου να μετατρέψει την Αντιπολίτευση σε άφωνο θεατή, αφού στη διαδικασία των ανακοινώσεων δεν δίνεται σ΄ αυτή ο λόγος.
Η πλειοψηφία έχει επιλέξει, προκειμένου να καλύπτει τις αδυναμίες της, την υποβάθμιση των λειτουργιών του Περιφερειακού Συμβουλίου. Δεν εκπλησσόμαστε, θεωρούμε όμως κρίσιμο η απαράδεκτη αυτή αντιδημοκρατική πρακτική να καταγγελθεί στους συμπολίτες μας.

www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP