6/11/14

Έρχεται το αμερικανικό σύστημα φορο-ελέγχουΝέο τρόπο προσδιορισμού του φορολογητέου εισοδήματος θα έχει στη διάθεσή της η εφορία, συνυπολογίζοντας όλες τις δαπάνες των φορολογουμένων.  Αντί του ισχύοντος μέχρι σήμερα συστήματος αναμένεται πλέον να υλοποιηθεί και στη χώρα μας το λεγόμενο αμερικανικό σύστημα υπολογισμού του εισοδήματος ή για την ακρίβεια το
αμερικάνικο σύστημα εντοπισμού κρυφών εισοδημάτων. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το σύστημα υπολογισμού του εισοδήματος θα είναι πιο σκληρό και θα γίνεται με βάση τα έξοδα. Θα λαμβάνονται υπόψη δαπάνες όπως: Έξοδα κατοικίας, δαπάνες γραφείου, δίδακτρα ιδιωτικών σχολείων, νοσήλια ιδιωτικών κλινικών, πληρωμές σε πιστωτικές κάρτες, δόσεις δανείων, ιδιωτικές ασφάλειες, πληρωμές λογαριασμών ΔΕΚΟ, πληρωμές λογαριασμών κινητής τηλεφωνίας κ.ά.
Σύμφωνα με πληροφορίες ανάλογα δεδομένα έχουν αρχίσει να συλλέγονται σε πιλοτική βάση και όλες οι δαπάνες θα διασταυρώνονται με τα εισοδήματα από μισθούς, άλλες επαγγελματικές δραστηριότητες, επιδόματα, αποζημιώσεις, επιδοτήσεις και επιχορηγήσεις. Στο φορολογητέο εισόδημα θα υπολογίζεται ακόμα η περιουσιακή κατάσταση, τα έργα τέχνης που έχει κάποιος φορολογούμενος στην κατοχή του, τα κοσμήματα και οι καταθέσεις. Αν και ακόμα δεν έχουν γίνει επίσημες ανακοινώσεις αυτό που έχει διαρρεύσει είναι πως το στόχαστρο θα μπουν όλοι οι φορολογούμενοι.


www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP