11/11/14

Σπυρόπουλος: Αναστέλλονται οι κατασχέσεις για όσους ενταχθούν στη ρύθμισηΑπό τις αρχές Δεκεμβρίου η αίτηση για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων προς τα Ταμεία θα μπορεί να υποβάλλεται και ηλεκτρονικά, δήλωσε ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος.
Αναφερόμενος στην απαίτηση της τρόικας η κυβέρνηση να πάρει πίσω τη ρύθμιση, υπογράμμισε πως δεν ισχύει το επιχείρημα της τρόικας ότι με τις δόσεις θα έχουμε μείωση εσόδων. Μιλώντας στο Mega, ο διοικητής του ΙΚΑ τόνισε πως με το σύστημα που ίσχυε έως τώρα, από τους 100 οφειλέτες μόλις οι οκτώ είχαν ενταχθεί σε ρύθμιση.
“Σύμφωνα με στοιχεία που έχουμε με τις 100 δόσεις, θα ενταχθούν οι 50”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σπυρόπουλος και συμπλήρωσε ότι αναμένεται να εισπραχθούν 600 με 700 εκατ. ευρώ. Όμως οι οφειλέτες που θα χάσουν δύο δόσεις θα βρεθούν εκτός ρύθμισης, πρόσθεσε, ενώ, παράλληλα, επισήμανε ότι αναστέλλονται οι κατασχέσεις για όσους ενταχθούν στη ρύθμιση και πληρώσουν την πρώτη δόση.
Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της συγχώνευσης των ταμείων, ο κ. Σπυρόπουλος επισήμανε ότι το ΙΚΑ θα γίνει ένα υπερ-ταμείο που θα διαχειρίζεται 2,5 εκατομμύρια συντάξεις, επικουρικές και εφάπαξ, ενώ ερωτηθείς για το τι θα γίνει με τα επικουρικά ταμεία, απάντησε ότι υπάρχουν δύο λύσεις: αφενός η ενοποίηση των επικουρικών ταμείων και αφετέρου, η λύση που προκρίνει ο ίδιος, ήτοι η μετατροπή των επικουρικών ταμείων σε επαγγελματικά.

www.orizontasnews.gr
ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με ένα κλικ στην οθόνη σας!

.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP